Helse og livsstil

Astaxanthin – naturens eget konserveringsmiddel

Bilde av hender som holder Zooca Original kaspler
Astaxanthin tilhører karotenoid familien, og produseres av mikroalger som en beskyttelse mot ultrafiolett stråling.

Kilden er raudåta

Zooca® Original utvinnes fra raudåte, Calanus finmarchicus, som er et lite zooplankton på bare 3-4 mm. Den korte livssyklusen på 1-1,5 år, og det at raudåta er nederst i næringskjeden, gjør at det ikke er nødvendig å rense oljen med hensyn til forurensing.

Dette gjør at oljen i kapslene beholder sin spesielle sammensetning av næringsstoffer vi opprinnelig finner i raudåta. Astaxanthin er naturens eget konserveringsmiddel, og står bak at raudåten beholder sine gode egenskaper.

Astaxanthin er rødt

Astaxanthin tilhører karotenoid familien, og produseres av mikroalger som en beskyttelse mot ultrafiolett stråling. I havet forplanter dette seg ved at raudåta spiser mikroalgene, mens arter lenger opp i næringskjeden, som for eksempel villaks og sjøørret, spiser raudåta.

Stoffet er rødt på farge og det er denne rødfargen som fargesetter blant annet laks, krabbe, hummer, reker og raudåte.

Sikrer at fettsyrene holder seg godt

Raudåta inneholder naturlig astaxanthin som er kjent for å motvirke harskning. Det fungerer som et naturlig “konserveringsmiddel” for oljen, og bidrar dermed til at fettsyrene holder seg godt over tid.

I Zooca® Calanus® Oil utnyttes disse egenskapene som en naturlig stabilisator. Dette er naturens egen måte å sørge for at oljen holder god kvalitet over tid. Dette er grunnen til at vi mener Zooca® Original er en fortreffelig multinæring til norske forbrukere.

Visste du forresten at raudåta bruker astaxanthin som en «solkrem» for å beskytte seg mot skadelig stråling fra solen når den oppholder seg i havoverflaten og beiter på planteplankton.

Er ikke naturen fantastisk?

Husk å lese om verdens første raudåtefabrikk

Bilde av Zooca eske

Prøv Zooca® Original i 60 dager for kun 199,-

Multinæring fra zooplankton. Godt for hjertet, muskelfunksjonen, benbygningen, immunsystemet og planeten. Bestill i dag til intropris.

EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler.