
Astaxanthin er rødt
Astaxanthin tilhører karotenoid familien, og produseres av mikroalger som en beskyttelse mot ultrafiolett stråling. Samtidig beskytter stoffet mot oksidering. Derfor er astaxanthin naturens eget konserveringsmiddel.
I havet forplanter dette seg ved at raudåta spiser mikroalgene, mens arter lenger opp i næringskjeden, som for eksempel villaks og sjøørret, spiser raudåta.
Stoffet astaxanthin har en sterk rød farge. Det er dette som gir rødfargen på blant annet
- laks,
- krabbe,
- hummer,
- reker og
- raudåte
Sikrer at fettsyrene holder seg godt
Raudåta inneholder naturlig astaxanthin som er kjent for å motvirke harskning. Det fungerer som et naturlig "konserveringsmiddel" for oljen, og bidrar dermed til at fettsyrene holder seg godt over tid.
I Zooca® Calanus® Oil utnyttes disse egenskapene som en naturlig stabilisator. Dette er naturens egen måte å sørge for at oljen holder god kvalitet over tid. Dette er grunnen til at vi mener Zooca® Original er en fortreffelig multinæring til norske forbrukere.

Visste du forresten at raudåta bruker astaxanthin som en «solkrem» for å beskytte seg mot skadelig stråling fra solen når den oppholder seg i havoverflaten og beiter på planteplankton.
Er ikke naturen fantastisk?
Husk å lese om verdens første raudåtefabrikk
Kilden er raudåta
Zooca® Original utvinnes fra raudåte, Calanus finmarchicus, som er et lite zooplankton på bare 3-4 mm. Den korte livssyklusen på 1-1,5 år, og det at raudåta er nederst i næringskjeden, gjør at det ikke er nødvendig å rense oljen med hensyn til forurensing.
Dette gjør at oljen i kapslene beholder sin spesielle sammensetning av næringsstoffer vi opprinnelig finner i raudåta. Astaxanthin er naturens konserveringsmiddel, og sørger for at raudåta beholder sine gode egenskaper.
