Astaxanthin – naturens eget konserveringsmiddel

Zooca Design element story
Bilde av hender som holder Zooca Original kaspler

Astaxanthin er rødt

Astaxanthin tilhører karotenoid familien, og produseres av mikroalger som en beskyttelse mot ultrafiolett stråling. Samtidig beskytter stoffet mot oksidering. Derfor er astaxanthin naturens eget konserveringsmiddel.

I havet forplanter dette seg ved at raudåta spiser mikroalgene, mens arter lenger opp i næringskjeden, som for eksempel villaks og sjøørret, spiser raudåta.

Stoffet astaxanthin har en sterk rød farge. Det er dette som gir rødfargen på blant annet

  • laks,
  • krabbe,
  • hummer,
  • reker og
  • raudåte

Sikrer at fettsyrene holder seg godt

Raudåta inneholder naturlig astaxanthin som er kjent for å motvirke harskning. Det fungerer som et naturlig "konserveringsmiddel" for oljen, og bidrar dermed til at fettsyrene holder seg godt over tid.

I Zooca® Calanus® Oil utnyttes disse egenskapene som en naturlig stabilisator. Dette er naturens egen måte å sørge for at oljen holder god kvalitet over tid. Dette er grunnen til at vi mener Zooca® Original er en fortreffelig multinæring til norske forbrukere.

Bilde av Zooca kapsler på et berg
Naturlig astaxanthin bidrar til å bevare calanus-oljen i kapslene.

Visste du forresten at raudåta bruker astaxanthin som en «solkrem» for å beskytte seg mot skadelig stråling fra solen når den oppholder seg i havoverflaten og beiter på planteplankton.

Er ikke naturen fantastisk?

Husk å lese om verdens første raudåtefabrikk

Kilden er raudåta

Zooca® Original utvinnes fra raudåte, Calanus finmarchicus, som er et lite zooplankton på bare 3-4 mm. Den korte livssyklusen på 1-1,5 år, og det at raudåta er nederst i næringskjeden, gjør at det ikke er nødvendig å rense oljen med hensyn til forurensing.

Dette gjør at oljen i kapslene beholder sin spesielle sammensetning av næringsstoffer vi opprinnelig finner i raudåta. Astaxanthin er naturens konserveringsmiddel, og sørger for at raudåta beholder sine gode egenskaper.

Bilde av Calanus finamarchicus
Raudåte er et zooplankton som finnes i enorme mengder i Norskehavet
Bilde av Zooca eske

Prøv Zooca® Original i 60 dager for kun 199,-

Multinæring fra zooplankton. Godt for hjertet, muskelfunksjonen, immunsystemet, hjertet, synet og beinbygningen. Og godt for planeten.

 Bestill i dag til intropris.
Til bestilling
EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. 

DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon og syn. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA. 

Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon og normale knokler.

Flere gode historier

Nytt år - nytt nyttårsforsett
Nå som enda et år er lagt bak oss er det mange som har satt seg et nyttårsforsett for det nye året. Enten det er å trene mer, spise sunnere eller kanskje l...
Gå på ski for helsas skyld
Det er flere grunner til at det å gå på ski er bra for helsa. Skigåing er god trening for musklene i hele kroppen, samtidig som du får bedre kondisjon og i...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu