Gå på ski for helsas skyld

Zooca Design element story
Gå på ski for helsa

Det er flere grunner til at det å gå på ski er bra for helsa. Skigåing er god trening for musklene i hele kroppen, samtidig som du får bedre kondisjon og ikke minst kommer deg ut i naturen.

Vi nordmenn har gått på ski siden tidenes morgen. Det er faktisk funnet ski i Norge som er over 4000 år gamle.

Skiene ble i utgangspunktet brukt til å frakte varer over snødekte strekninger, men også til jakt og som et effektivt fremkomstmiddel fra A til B.

I dag er det å gå på ski en populær fritidsaktivitet for hele familien på vinterstid. Det er også den desidert største vinteridretten, og vi sitter klistret foran TV-skjermen  for å se både langrenn, skiskyting, kombinert, alpint og hopp.

God trening for både kropp og sjel

Du får trent både beina og overkroppen når du går på ski. Det er godt for musklene i legg, lår, armer, mage, rygg og skuldre. Det er også godt for hjertet, da det får hjertepumpen skikkelig i gang.

Les; 4 enkle tips til å komme i gang med trening.

Men det er ikke bare for treningens skyld du bør gå på ski, det er også en fin anledning til sosial aktivitet med familie og venner. Dessuten passer skigåing for alle aldre.

Man trenger ikke å gå flere mil. En kort skitur kan være en like fin opplevelse. Særlig hvis turen er godt forberedt med noe godt å spise og drikke i sekken. Husk også sitteunderlag og ekstra klær. Det kan komme godt med når man setter seg ned for å ta en velfortjent pause.

Selv om det sies at vi nordmenn er født med ski på beina, kreves det litt trening før man bare kan skli avgårde bortover skisporene. Balansen er viktig for skigåing, men det er også god glid på skiene. Noe alle som har gått med bakglatte eller kladdete ski kan skrive under på.

Har du ikke smørefrie ski og er usikker på hva slags skismøring du bør bruke, får du god hjelp i alle sportsbutikker rundt omkring i landet.

Zooca® Original i vinterlandskap

Gå på ski hvor du vil

Det aller viktigste på skitur er å kose seg og stoppe opp å se hvor vakkert det er ute i naturen. Trekke inn den friske luften og virkelig kjenne at man lever.

Les Veien til bedre helse.

Du kan gå på ski i ferdig preppede skiløyper, som det er mange av rundt omkring i landet, men du kan også gå på ski hvor det ikke er ferdige løyper.

Her i Norge kan du gå fritt på ski i utmark. Det er en del av allemannsretten, så lenge du viser hensyn til omgivelsene.

Bilde av Zooca eske

Prøv Zooca® Original i 60 dager for kun 199,-

Multinæring fra zooplankton. Godt for hjertet, muskelfunksjonen, immunsystemet, hjertet, synet og beinbygningen. Og godt for planeten.

 Bestill i dag til intropris.
Til bestilling
EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. 

DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon og syn. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA. 

Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon og normale knokler.

Flere gode historier

Nytt år - nytt nyttårsforsett
Nå som enda et år er lagt bak oss er det mange som har satt seg et nyttårsforsett for det nye året. Enten det er å trene mer, spise sunnere eller kanskje l...
Gå på ski for helsas skyld
Det er flere grunner til at det å gå på ski er bra for helsa. Skigåing er god trening for musklene i hele kroppen, samtidig som du får bedre kondisjon og i...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu