Hvordan slapper du av?

Zooca Design element story
Hvordan slappe av og senke stressnivå med Camilla

Helsetips fra Camilla Fuglesang Eide

Camilla har 15 års erfaring fra yoga, og underviser i klassisk, hatha yoga, yin yoga og vinyasa tillegg til meditasjon. I løpet av en travel hverdag er det bra å pauser, men hvordan slapper du av?

Jeg tar en rekke pauser i løpet av dagen, og i det siste har jeg fulgt litt ekstra med på hva jeg gjør i disse pausene?

Jo, som regel så strekker jeg meg etter «noe» å slappe av med, gjerne sosiale medier, mailen, avisoverskrifter og sjekker om det har skjedd noe.

Jeg bruker pausene mine på nye distraksjoner. Det er bare mer «inn», mer å forholde seg til og ikke en pause eller et hvilende sted.

Så for å skape pauser har jeg funnet frem til en metode jeg i tidligere perioder brukte flittig, en metode med flere stopp – der jeg ikke gjør noen ting, og DET er en vitamininnsprøytning skal jeg si.

En WOW effekt, og jeg føler meg faktisk fornyet og vitalisert i etterkant.

Oppskrift på avslapning

Her er oppskriften på en liten 1-minutters – jobbe – pause, slik jeg gjør den i løpet av arbeidsdagen.

Dette kan du gjøre enten du er på hjemmekontoret, arbeidsplassen, ute på en benk eller på et annet sted på jobben der du kan være litt alene et lite minutt.

Øvelse

  1. Lukk øynene dine
  2. Hvil armene i fanget eller på armlenet på stolen
  3. Pust rolig
  4. Fokuser innover, på pusten din
  5. Om du blir oppmerksom på at tankene dine har vandret til et annet sted, vennlig fokuser tilbake på pusten din.
  6. Om det er veldig vanskelig å fokusere på pust – så kan du telle på pusten. Telle hvor langt du kommer på et innpust, og hvor langt du kommer på et utpust.

Det er alt. Jeg pleier å bruke klokke-funksjonen «Nedtelling» på telefonen min, og lar den telle ned fra ett helt minutt for meg. Også har jeg valgt en litt hyggelig lyd som minner meg på at minuttet er passert.

Dette forsøker jeg å gjøre et par ganger om dagen. Og selv det, to skarve minutter - det er vanskelig.

Jeg finner ALLE gode grunner for ikke å gjøre det. Overbeviser meg selv om at det er viktig å være oppdatert, sjekke e-post, være «på» og klar. Selv om jeg vet, og all forskning viser, at selv en liten pause er med på å skjerpe sansene og bli mer konsentrert og skjerpet.

Vi blir bedre utgaver av oss selv ved å ta slike små pauser, bedre arbeidstakere, bedre kolleger, mindre stress, bedre immunforsvar og får bedre dager. Prøv selv!

Les også om 3 enkle yogaøvelser du kan gjøre.

Bilde av Zooca eske

Prøv Zooca® Original i 60 dager for kun 199,-

Multinæring fra zooplankton. Godt for hjertet, muskelfunksjonen, immunsystemet, hjertet, synet og beinbygningen. Og godt for planeten.

 Bestill i dag til intropris.
Til bestilling
EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. 

DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon og syn. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA. 

Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon og normale knokler.

Flere gode historier

Martin fikk overskudd til trening
Selv om Martin Ingebrigtsen (f. 1994) fra Sandnes ikke løper like mye som sine mer profilerte brødre, legger han likevel 100 kilometer bak seg hver uke. Nå h...
Nytt år - nytt nyttårsforsett
Nå som enda et år er lagt bak oss er det mange som har satt seg et nyttårsforsett for det nye året. Enten det er å trene mer, spise sunnere eller kanskje l...
Gå på ski for helsas skyld
Det er flere grunner til at det å gå på ski er bra for helsa. Skigåing er god trening for musklene i hele kroppen, samtidig som du får bedre kondisjon og i...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu