Hvorfor er omega-3 viktig?

Zooca Design element story
Bilde av Zooca omega-3 fettsyrer. Omega-3 er viktig hele året.

Kroppen vår har funksjoner vi veldig ofte tar for gitt, og vi har ikke alltid tid eller mulighet til å ta vare på den som vi burde. Vi alle spiser hver dag, men får vi det vi trenger for hjerte, syn og sinn? Hvorfor er akkurat omega-3 så viktig?

Sunt fett

Mange av kroppens funksjoner avhenger av «flerumettede fettsyrer», kalt «sunt fett» i daglig tale.

Omega-3 er et slikt sunt fett, og blir ofte omtalt som en essensiell del av kostholdet vårt. Omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til normal funksjon i hjerte, hjerne, øyne, og inngår i membranen rundt cellene i kroppen slik at de fungerer som de skal.

Fettsyren DHA finnes blant annet i netthinnen i øynene og i hjernen der det hjelper med å sende signaler frem og tilbake, slik at man ser godt og har en opplagt hjerne.

Få de viktige omega-3 fettsyrene i form av tilskudd

Dessverre er menneskekroppen ikke i stand til å produsere disse viktige fettsyrene på egen hånd.

Det er blant annet derfor det er viktig med et rikt og sunt kosthold som inneholder alt man trenger i hverdagen.

Store endringer i matvanene våre i moderne tid har gjort det mer utfordrende å få i seg alt det sunne kroppen egentlig trenger.

Nordmenn nå til dags spiser generelt mindre fet fisk som sild, makrell og laks, og vi får i oss mindre av de gode omega-3 fettsyrene.

Kroppene våre har ikke endret og tilpasset seg like fort som matvanene våre har i nyere tid, og derfor trenger vi påfyll av omega-3.

Man har altså mye utbytte av omega-3, og mye å tape på å ikke få nok av det sunne fettet.

Når kostholdet ikke strekker til bør man vurdere å benytte seg av et kosttilskudd som kan dekke det daglige behovet.

Omega-3 er viktig for hjerte, hjerne og syn

Zooca® Original inneholder omega-3 kapsler med de marine fettsyrene DHA (doksaheksaensyre) og EPA (eikopentosansyre), utvinnet av raudåte, Calanus finmarchicus.

Det er disse to fettsyrene som står bak de kjente positive helseeffektene for hjerte, hjerne og syn.

Du får dessuten Vitamin D fra Zooca® Original, som bidrar til normal muskelfunksjon, beinbygning og immunsystem. En kombinasjon som gjør godt for deg!

Bilde av Zooca eske

Prøv Zooca® Original i 60 dager for kun 199,-

Multinæring fra zooplankton. Godt for hjertet, muskelfunksjonen, immunsystemet, hjertet, synet og beinbygningen. Og godt for planeten.

 Bestill i dag til intropris.
Til bestilling
EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. 

DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon og syn. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA. 

Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon og normale knokler.

Flere gode historier

Nytt år - nytt nyttårsforsett
Nå som enda et år er lagt bak oss er det mange som har satt seg et nyttårsforsett for det nye året. Enten det er å trene mer, spise sunnere eller kanskje l...
Gå på ski for helsas skyld
Det er flere grunner til at det å gå på ski er bra for helsa. Skigåing er god trening for musklene i hele kroppen, samtidig som du får bedre kondisjon og i...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu