Kristoffer Ingebrigtsen fra utrent til supermosjonist

Zooca Design element story

Det hele startet med at han ønsket å komme i bedre form, men har utviklet seg til at han stadig setter nye mål for hva han ønsker å oppnå som løper.

Nederst i artikkelen kan du se treningsprogrammet Kristoffer bruker i sommer. Dette er utarbeidet basert på erfaringene som Ingebrigtsen-familien har opparbeidet seg over mange år med løping.

Treningen Kristoffer har lagt ned er tøft for kroppen og det har vært viktig å forebygge for å kunne opprettholde kontinuiteten.

Allerede fra han startet å løpe for omtrent 2 år siden har Kristoffer brukt produktet Zooca® Original som har bidratt til å støtte muskulatur, hjertet og immunsystemet.

Kristoffer Ingebrigtsen løp halvmaraton på tiden 1:15:00 i Valencia høsten 2021

Kontinuitet og hard innsats betalte seg

Kristoffer (33) er storebror til de mer kjente løpebrødrene sine, så trening har ikke vært ukjent for han. Likevel har det vært vanskelig å komme ordentlig i gang og holde oppe kontinuiteten.

Jeg har jo ofte sagt at mandag skal jeg starte å trene, men så har jeg likevel ikke kommet meg i gang

– Kristoffer Ingebrigtsen

Januar 2020 kom han seg likevel i gang med trening blant annet ved hjelp av et treningsprogram fra broren Henrik. Foruten et par skadeavbrekk så har han siden da trent hver dag.

Det som driver meg er at jeg føler meg mye bedre, og så er det en stor tilfredstillelse å se at man når de målene man setter seg.

Viktig å sette seg høye mål og følge en plan

– Jeg har alltid vært en livsnyter, glad i mat, og ikke minst setter jeg pris på felles opplevelser og reiser sammen med familien eller gode venner.

Da kan dørstokkmila være utfordrende og det kreves mye for å klare å prioritere daglig trening og et sunt kosthold», sier Kristoffer.

I 2020 bestemte han seg for å endre kostholdet.

– Høsten før jeg startet å trene ble jeg anbefalt Zooca® Original av min mor, Tone Ingebrigtsen, som var svært fornøyd med kosttilskuddet.

Nå reiser jeg ikke på et løp uten å dobbeltsjekke at jeg har med meg en eske Zooca® Original.

Man kan fort tenke at det er noen gener som har spilt inn når man kan gå fra sofaen til å løpe langt og fort på bare knapt 2 år. Så vet vi også at familien Ingebrigtsen er kjent for å være tøffe på at når de har satt seg et mål, da skal det gjennomføres.

– Det å sette mål og følge en plan bidrar til å holde fokus og motivasjon for å gjennomføre treningen også på dager med dårlig vær, eller på dager hvor man kanskje følger seg litt sliten.

Når vi vet at kontinuitet er så viktig, så er det om å gjøre å unngå at man blir syk. En stor utfordring når man skal i gang med trening er å unngå å bli satt tilbake av belastningsskader.

Jeg tror Zooca® Original bidrar til at jeg holder meg frisk og kan få trent hver dag.

– Å løpe 10-20 km, eller hurtige intervaller er en stor belastning for kroppen. Man er mer mottakelig for skader i muskulatur og risikoen for å pådra seg forkjølelse øker.

Christina og Kristoffer trener kondisjon

Kristoffer er fullt bestemt på at han skal sette av minst 1 time hver dag. Heldigvis er også kona Christina ivrig mosjonist.

Med god planlegging, og felles forståelse for at det må settes av tid til trening, får familien treningshverdagen til å gå opp.

– Trening skaper overskudd og energi og dermed får man tross alt gjort mer.

Jeg har i 2 år tatt 4 kapsler Zooca® Original daglig og er overbevist om at det har hjulpet meg slik at jeg har fått gjennomført god trening hver dag, sier Kristoffer fornøyd.

Kristoffer Ingebrigtsens tips til deg som ønsker å komme i gang med løpetrening

1.

Ikke gå for hardt ut

Ikke ha for høye ambisjoner i starten – resultatene kommer over tid. Gjerne gå eller bruk ellipse en dag, eller lett jogg og gåing av og på annenhver dag.
Det blir fort tøft dersom du skal løpe fort og langt fra starten av. Kroppen må få venne seg til den økte treningsmengden på en god måte.
2.

Behold treningsgleden

Ikke legge opp for harde treningsøkter slik at du gruer deg på neste trening, da er det fort at neste trening blir utsatt.Samtidig er det lurt å få opp pulsen av og til, noe som kan gjøres via korte drag med økt fart og puls.
3.

Finn deg et mål å trene mot

Det kan være lurt å ha et mål å jobbe mot. Det kan for eksempel være at du ønsker å komme i bedre form, regulerer vekt, eller kanskje du skal delta på et passende løp eller fjelltur sammen med venner.
4.

Ernæring

Kombiner gjerne treningen med en god kostholdsplan. Sørg for at du får i deg blant annet proteiner, vitaminer og sunne fettsyrer.Jeg tar Zooca® Original hver dag, slik at kroppen få flere av de sunne næringsstoffene den trenger.
Kristoffer Ingebrigtsen - Zooca ambassadør

Kristoffer Ingebrigtsens treningsprogram

Det å ha en treningsplan kan bidra til at du lettere får gjennomført de øktene som skal til for at du når dine mål.

Noen har 1-2 ukes program som de rullerer og justerer etter hvert som formen blir bedre.

Kristoffer løper i dag 10-15 km pr dag, og varierer treningen gjennom uken slik at han både får økter med intervalltrening der han får opp pulsen, og økter med lengre rolige turer.

Kristoffer har delt sitt treningsprogram som han nå bruker i sommer.

Intervalltrening – forbedre kondisjon

Under intervall-treningen trener du hjertemuskulaturen slik at du får økt kondisjon.

Trening for å få bedre kondisjon handler om å få hjertet til å jobbe litt ekstra, og gjerne i kortere perioder. Til dette bruker du intervall-trening.

En stor del av hjertet består av muskel. Hjertet sørger for å sende oksygenrikt blod ut til cellene. Et sterkt hjerte trenger færre slag fordi hjertemuskelen klarer å sende ut mer blod per slag. Dette er en viktig faktor for å ha god kondisjon.

God kondisjon er rett og slett hjertets evne til å pumpe blod ut til de arbeidende muskler og musklenes evne til å forbrenne det tilførte oksygenet.

Rolige langturer – utvikle muskulær utholdenhet

For å klare å løpe over tid trenger du ikke bare god kondisjon, men også god muskulatur og sener som skal tåle belastning over tid. Da er de lange rolige løpeturene viktige.

Under de rolige løpeturene dannes det kapillærer, små blodårer som går ut i alle kroppens muskler.

Kapilærenes oppgave er å tilføre energi og oksygen til muskelcellene. Rolige turer er viktig for skadeforebygging og bidrar til å utvikle utholdenheten.

Dette er Zooca® Original

Zooca® Original inneholder en bred fettsyreprofil fra zooplankton med blant annet de sunne omega-3 fettsyrene EPA og DHA, som bidrar til en normal hjertefunksjon.

Zooca® Original inneholder også vitamin D fra alger, som bidrar til en normal muskelfunksjon.

Derfor er Zooca® Original et godt valg for deg som er opptatt av å ta vare på hjertet og musklene.

Zooca® Original er sertifisert av Informed Sport

Vårt produkt skal alltid ha høy kvalitet.

Det skal være trygt å bruke enten du er som folk flest eller toppidrettsutøver.

Hver produksjon av Zooca® Original blir sendt til analyse og sertifisering av Informed Sport i England.

Informed Sport tester og sertifiserer sports- og kosttilskudd fra hele verden.

Dette sikrer at du kan være trygg på at produktet ikke inneholder forbudte stoffer registrert på listen til WADA (World Anti-Doping Agency).

Bilde av Zooca eske

Prøv Zooca® Original i 60 dager for kun 199,-

Multinæring fra zooplankton. Godt for hjertet, muskelfunksjonen, immunsystemet, hjertet, synet og beinbygningen. Og godt for planeten.

 Bestill i dag til intropris.
Til bestilling
EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. 

DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon og syn. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA. 

Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon og normale knokler.

Flere gode historier

Nytt år - nytt nyttårsforsett
Nå som enda et år er lagt bak oss er det mange som har satt seg et nyttårsforsett for det nye året. Enten det er å trene mer, spise sunnere eller kanskje l...
Gå på ski for helsas skyld
Det er flere grunner til at det å gå på ski er bra for helsa. Skigåing er god trening for musklene i hele kroppen, samtidig som du får bedre kondisjon og i...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu