Denne lille skapningen er en stor nyhet fra Nord-Norge!

Bilde av Calanus finamarchicus

I 20 år har det vært jobbet med å finne en måte å utnytte ernæringspotensialet i et bitte lite 3-4 mm zooplankton som heter Calanus Finmarchicus, også kalt raudåte. Tromsø har vært sentrum i dette arbeidet for økt forståelse for artens biologi og ikke minst kartlegging av næringsstoffene som kan utvinnes fra denne. Zooca® er pionerselskapet som tenkte smått når andre tenkte stort.

Én kapsel. Flere fordeler. Bilde av Zooca Original på et svaberg.

Den lille, store forskjellen.

Zooplanktonet raudåta er en ørliten skapning få har hørt om og nesten ingen har sett, men som likevel er en av verdens mest tallrike dyrearter. Raudåta lever mesteparten av sitt ettårige liv på bunnen av det kalde havet utenfor Nord-Norge. Om våren kommer den til overflaten for å beite og det er bare én ting som står på menyen – planteplankton. Planteplanktonet produserer store mengder næringsstoffer og fettsyrer som tas opp og lagres i raudåta. Og det er her fortellingen om Zooca® virkelig blir interessant.

Illustrasjon raudåte, tang og sjøstjerne

En gave naturen gir. Igjen og igjen.

Takket være artens høye reproduksjonstakt og den bærekraftige innhøstningen blir ikke bestanden redusert eller belastet. Raudåta er en av verdens største fornybare marine ressurser, og det høstes bare noen hundredels promille av den årlige tilveksten.  Den har en årlig reproduksjon på ufattelige 300 millioner tonn, hvor vi høster kun 0,0005 prosent av denne. Potensialet raudåta har som kilde til essensielle næringsstoffer – både for mennesker, fiskeoppdrett og dyrefôr – er med andre ord like stort som raudåta er liten.

Illustrasjon sverm av raudåte

Én kapsel. Flere fordeler.

Planteplanktonet produserer store mengder næringsstoffer og fettsyrer som tas opp og lagres i raudåta. Vi høster raudåta, foredler den til Zooca® Calanus® Oil og tilsetter D-vitamin. Da blir Zooca® bra for hjertet ditt, musklene dine, skjelettet og immunsystemet ditt.* 

Bilde av Zooca eske i fjæra. Zooca tar vare på naturen

I motsetning til de mer vanlige marine fettsyrene du finner i tran og fiskeoljekapsler, kommer den uraffinerte oljen i Zooca® i form av noe som heter voksester. Denne voksen beskytter ingrediensene i sin opprinnelige form, og sørger for et langsomt og gradvis opptak av de marine næringsstoffene i kroppen din.


Prøv Zooca®️ i 60 dager for 199 kr

Skånsom produksjon bevarer næringsstoffene

Illustrasjon hender og raudåte

Det finnes svært mange ulike kosttilskudd på markedet, men Zooca® skiller seg fra de andre på ett viktig område – zooplanktonet raudåta. Høstingen foregår utenfor Nord-Norge og produksjonen av oljen skjer i Vesterålen. Raudåta er nesten nederst i næringskjeden og oljen trenger derfor ikke å renses med hensyn til forurensning. Skånsom produksjon gjør at oljen i kapslene har beholdt sin spesielle sammensetning av næringsstoffer vi opprinnelig finner i raudåta. Innholdet av astaxanthin virker nærmest som et innebygget konserveringsmiddel, og sørger for at fettsyrene holder seg godt.

Zooca® multinæring

Zooca® inneholder de marine fettsyrene EPA og DHA som bidrar til normal hjertefunksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.

Illustrasjon hjerte

Zooca® Original er tilsatt D-vitaminer som bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal beinbygning.


Prøv Zooca®️ i 60 dager for 199 kr

En uutnyttet bestand kan gi planeten mer balanse

Verdens befolkning vokser, og med det følger en rekke utfordringer. En av disse er mat – dagens landbaserte matproduksjon er allerede presset, og fremtidens befolkningsvekst vil øke presset ytterligere. Løsningen på dette blir et mer balansert kosthold, hvor plantebasert næring får en mer sentral rolle.

Illustrasjon mennesker

De positive mulighetene i et mer marine-basert kosthold er også enormt. Raudåta har en årlig reproduksjon på ufattelige 300 millioner tonn, hvor vi høster 0,0005 prosent av denne. Potensialet raudåta har som kilde til essensielle næringsstoffer – både for mennesker, fiskeoppdrett og dyrefôr – er med andre ord like stort som raudåta er liten.

Bilde av Zooca eske

Prøv Zooca®️ i 60 dager for kun 199 kr

Multinæring fra zooplankton. Godt for hjertet, muskelfunksjonen, benbygningen, immunsystemet og planeten. Bestill i dag til intropris.


Til bestilling

EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.

Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler.

© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu