Helse og livsstil

Raudåta – zooplankton proppfull av essensielle omega-3 fettsyrer

Bilde ovenfra av dame som sitter i en seng og skal til å ta sine 2 daglige Zooca Original med et glass vann til
Helsedirektoratet anbefaler et jevnlig inntak av omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Dette er viktige fettsyrer som man må få tilført igjennom kosten.

Feit fisk som sild, makrell og laks er som kjent rike på omega-3 fettsyrene som blant annet er viktige for god hjertehelse. Raudåta er proppfull av essensielle omega-3 fettsyrer.

Det finnes i dag en rekke tilskudd med omega-3 basert på marine oljer på markedet. De fleste tilskuddene stammer fra ulike kilder som for eksempel:

  • sildefisker
  • sel
  • krill
  • torskelever

Derfor er Zooca® Original helt unikt

Zooca® Original er det eneste produktet på markedet i Norge som inneholder en olje utvunnet av et lite zooplankton som heter raudåte, eller Calanus finmarchicus som den heter på latin.

Raudåta er en Nord-Atlantisk art som har Norskehavet som ett av sine kjerneområder. Om vinteren ligger den i dvale i dypet av havet, men under den korte arktiske våren og sommeren kommer raudåta til overflaten for å beite på planteplankton og formere seg.

Bilde av Calanus finamarchicus
Det lille zooplanktonet er kun 2-3 millimeter langt

Raudåta spiser omega-3 produserende planteplankton

Økte temperaturer, lysere dager og netter nord for Polarsirkelen fører til at det vokser opp en stor mengde planteplankton. Under disse gunstige forholdene produserer planteplankton store mengder omega-3 basert på sollyset.

Raudåta spiser planteplankton, og bygger raskt opp et lager av omega-3 i kroppen, før den igjen går i en lengre vinterdvale.

Det er naturligvis på dette tidspunktet av året at raudåta høstes for produksjon av Zooca® Calanus® Oil. Raudåta lever bare 1-1,5 år og dette gjør den til et perfekt utgangspunkt for å produsere omega-3 tilskudd for mennesker.

Inneholder de essensielle marine omega-3 fettsyrene EPA og DHA

Raudåta føyer seg inn i rekken av eksempler på at naturen er genial. Det lille zooplanktonet inneholder fettsyrene EPA og DHA, som har vist seg å være bra for hjertet, hjernen og synet.

Raudåta befinner seg lavt i næringskjeden og er en enorm matressurs for fisk og sjøpattedyr. Nå får også vi mennesker mulighet til å benytte oss av fordelene til raudåta.

Les mer om de gunstige effektene av omega-3.

Skånsom produksjon viderefører sunne næringsstoffene

Oljen fra raudåta er svært vannavstøtende og trenger derfor kun forsiktig oppvarming for å utvinnes fra råvaren. På denne måten overføres mest mulig av det opprinnelige innholdet i råvaren til det ferdige produktet. Det dreier seg om en skatt.

Omega-3 fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon og normal muskelfunksjon.

Bilde av Zooca eske

Prøv Zooca® Original i 60 dager for kun 199,-

Multinæring fra zooplankton. Godt for hjertet, muskelfunksjonen, benbygningen, immunsystemet og planeten. Bestill i dag til intropris.

EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler.