Ofte stilte spørsmål om våre produkter og fleksibel levering av Zooca®

Ofte stilte spørsmål

Spørsmål om Zooca® Original
Klikk på spørsmålet for å lese svaret.
Finnes Zooca® Original i flytende form?
Nei, Zooca® Original kommer kun i kapselform. Vi har gjort kapslene små slik at de skal være lette å svelge.
Hvor mye vitamin D er det i Zooca® Original og hvor kommer det fra?
Hver kapsel Zooca® Original inneholder 5µg vitamin D3 fra alger.

En dagsdose på 2 - 4 kapsler gir deg da henholdsvis 10 µg og 20 µg vitamin D.
Hva er det med Zooca® Original som gjør den forskjellig fra selolje, fiskeolje og krillolje?
Fiskeoljer inneholder fettsyrer (EPA/DHA) som er kjemisk bundet i triglyserider. I krillolje er fettsyrene bundet i fosfolipider. I Zooca® Original er EPA/DHA/SDA bundet i voksestere. For at omega-3 fettsyrene skal kunne tas opp av kroppen må de frigjøres fra den forbindelsen de er festet fast til. Dette kalles for å bli spaltet.

Triglyserider og fosfolipider blir veldig raskt spaltet av fordøyelsesenzymene tidlig i tarmsystemet, men fordi Zooca® Original er veldig vannavstøtende tar det lengre tid før fordøyelsesenzymene får tilgang til å spalte fettsyrene. Dermed fristilles omega-3 fettsyrene lengre ned i tarmsystemet enn omega-3 fettsyrer fra triglyserider og fosfolipider.
Kan Zooca® Original brukes i kombinasjon med blodfortynnende medikamenter?
Bemerkningen om å være varsom ved samtidig bruk av blodfortynnende legemidler er en generell advarsel som også vil gjelde ved bruk av tran eller andre omega-3-produkter.

Dersom du bruker Marevan/Warfarin vil vi anbefale at du måler INR-verdien hyppigere etter oppstart med Zooca® Original for å forsikre deg at du får innstilt riktig dose av legemidlene. For alle blodfortynnende legemidler anbefaler vi at du informerer legen din om at du tar Zooca® Original.

Det er greit å ha en god dialog med sin fastlege når det kommer til hvilke kosttilskudd man bruker, så slipper man å føle seg usikker.
Når bør man ikke bruke Zooca® Original?
Personer som bruker blodfortynnende medisiner (som for eksempel Marevan) bør kun ta kosttilskudd med omega-3 fettsyrer etter samråd med sin fastlege.

Vi anbefaler heller ikke Zooca® Original til barn under 3 år pga. størrelsen på kapslene.

Videre må personer med skalldyrallergi utvise aktsomhet, selv om det ikke er påvist skalldyrallergener i Zooca® Original.
Hvordan bør jeg oppbevare Zooca® Original hjemme og på reise?
Både hjemme og på reise oppbevares kapslene best i originalesken. Denne beskytter kapslene i blisterpakningen mot å bli klemt eller skadet på annen måte.

Dersom du ønsker å oppbevare kapslene i dosett så anbefaler vi at de klippes ut slik at de fortsatt er beskyttet av blisteret. Vi anbefaler ikke at kapslene trykkes ut og plasseres i direkte kontakt med andre tabletter.
Spørsmål om høsting og bærekraft
Klikk på spørsmålet for å lese svaret.
Hvordan foregår høsting og produksjon av Zooca® Original?

Hurtig innfrysning om bord på fiskefartøyet

Høstingen av raudåta (Calanus finmarchicus) skjer langs norskekysten, i Norskehavet og i Barentshavet i løpet av noen få måneder på våren og utover sommeren. Høsting utføres av små og mellomstore fiskefartøy. Det gjøres flere hal i døgnet og råstoffet fryses umiddelbart i blokker på ca 20 kg. Rask innfrysning skjer for å unngå eventuell oksydasjon og enzymatisk aktivitet. Blokkene lagres ved minus 25c om bord i båt og videre på land frem til produksjon.

Minst mulig bearbeiding bevarer næringsstoffene best.

Oljen fra raudåta er svært vannavstøtende og trenger derfor kun forsiktig oppvarming for å utvinnes fra råvaren. Det er allment kjent at marine omega-3 fettsyrer er viktig å få igjennom kosten og gjerne i så naturlig form som mulig. Derfor er inntak av marine fettsyrer gjennom å spise fersk fet fisk ofte anbefalt. Gjennom skånsom bearbeiding av raudåta

Hva er bærekraftig høsting?
Bærekraftig høsting betyr at virksomheten ikke påvirker utvikling av selve bestanden eller av det marine økosystemet den er en del av på en negativ måte. Raudåte høstes svært forsiktig, og langt under grensen for påvirkning av bestanden og de arter som livnærer seg på den. Hoppekreps fra slekten Calanus finmarchicus er en av våre største fornybare og høstbare ressurser, og foreløpig høstes bare noen hundredels promille av den årlige tilveksten. Zooca® stiller store krav til at høstingen skal skje etter føre-var prinsippet og i tråd med myndighetenes anbefalinger.
Kan man oppleve at oljen blir harsk?
Astaxanthin holder oljen fersk.

Rødfargen i Zooca® Original kommer som følge av høyt innhold av fargestoffet Astaxanthin. Om sommeren befinner raudåte seg nær havoverflaten og blir da eksponert for sollys. Derfor produserer den selv fargestoffet for å beskytte seg mot UV stråling. Raudåta bruker dermed astaxanthin som en «solkrem».

Astaxanthin hindrer harskning og oljen er derfor er meget lagringsstabil etter produksjon, og som ferdig vare. Hvis man f.eks. legger en kapsel i sollys, kan man se at fargen tapes etter hvert. Først når oljen begynner å bli blank, er astaxanthinet «brukt opp» og oljen kan harskne. Astaxanthin fungerer derfor som et naturlig “konserveringsmiddel” fordi det forhindrer skade på fettsyrene.
Erfaringer fra kunder og ambassadører - kan jeg stole på disse?
Klikk på spørsmålet for å lese svaret.
Bekreftet kunde

Når vi gjengir utsagn og erfaringer fra kunder og ambassadører, så kan du være helt trygg på at disse er reelle. Vi bruker kun utsagn fra personer som har brukt det aktuelle produktet. Utsagn er basert på kundenes egne erfaringer, og de godkjenner alltid endelig formulering før det blir publisert.

Spørsmål om mitt abonnement
Klikk på spørsmålet for å lese svaret.
Hvordan får jeg AvtaleGiro?

Når du har betalt første fakturaen fra oss, vil du få tilbud om AvtaleGiro i nettbanken din. Følg stegene i nettbanken din for å aktivere AvtaleGiro.

Hvordan kan jeg endre mitt abonnement?
Alle henvendelser som gjelder endringer i abonnementet ditt, må tas via telefon 77 49 91 00 eller e-post kundeservice@zooca.no.

Fikk du ikke svar på det du lurte på? Ta kontakt via:

Telefon: 77 49 91 00
(man – fre, kl. 10:00 – 14:00)

E-postadresse: kundeservice@zooca.no

© 2002 - 2024 • Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu