Styrke immunforsvaret

Et godt immunforsvar er viktig

Kategori: 

Immunsystemet, også kalt immunforsvaret, er kroppens eget forsvarssystem mot fremmede stoffer og mikroorganismer. Immunforsvaret er bygd opp av celler og løselige proteiner som trenger riktig næring for å fungere optimalt.

Et sunt og variert kosthold med tilstrekkelig tilførsel av D-vitaminer har bred dokumentert effekt på immunsystemet.

D-vitaminer er viktig for immunforsvaret

Med et velfungerende immunforsvar står du sterkere i kampen mot blant annet forkjølelse. Direkte sollys er kroppens viktigste kilde til vitamin D.

I vinterhalvåret her i Norge er det langt mindre sol enn i sommerhalvåret. Det er derfor viktig å sørge for ekstra tilskudd av viktige D-vitaminer.

Hvordan får du nok vitamin D

Vitamin D produseres i kroppen når huden utsettes for sollys. Men det er også flere matvarer som er gode kilder til vitamin D, inkludert:

 • Fet fisk
  Fet fisk som laks, ørret, tunfisk og makrell er gode kilder til vitamin D
 • Egg
  Eggeplommer inneholder vitamin D. Eggehviten gjør ikke det
 • Sopp
  En av få vegetabilske kilder til vitamin D
 • Berikede matvarer
  Noen matvarer er beriket med vitamin D, inkludert melk, ost, appelsinjuice og frokostblandinger
 • Kosttilskudd
  Vitamin D-tilskudd er en effektiv måte å øke inntaket av vitamin D på. Spesielt hvis du ikke får nok gjennom sollys og kostholdet ditt

Merk deg at mengden vitamin D i matvarer kan variere avhengig av variasjoner i produksjonsprosessen og ernæringsmessige faktorer.

D-vitaminer er viktig for immunforsvaret

Unikt kosttilskudd med både omega-3 og vitamin D

Zooca® inneholder både vitamin D og omega-3! De best dokumenterte tilskuddene.

Zooca® er fremstilt av uraffinert marin olje fra zooplanktonet raudåte, høstet fra havet utenfor kysten av Nord-Norge. Det at oljen er uraffinert betyr at den beholder flere sunne næringsstoffer enn andre omega-3 produkter på markedet. I tillegg er kapslene tilsatt D-vitaminer fra alger.

Tar du Zooca® i kombinasjon med et sunt og variert kosthold og samtidig sørger for regelmessig fysisk aktivitet, gjør du kroppen din og immunforsvaret en god tjeneste.

Zooca Original packshot m Friend of the sea og Informed Sport

Nok vitamin D

Vitamin D er et stoff som har bred dokumentasjon for betydningen for immunsystemet.

Sollyset er vår viktigste kilde til D-vitaminer. I vinterhalvåret får vi nordmenn for lite sollys.

Omega-3 + vitamin D

Omega-3 og vitamin D er tilskudd som har bred anbefaling fra helsemyndighetene, dersom du ikke får tilstrekkelig gjennom kostholdet.

Zooca® Original har begge deler!

Slik fungerer immunforsvaret

Immunforsvaret består av en rekke komplekse forsvarsmekanismer og hvite blodlegemer som jobber kontinuerlig med å avdekke og bryte ned fremmede mikroorganismer. Det kan for eksempel være parasitter, bakterier, sopp eller virus.

Immunforsvaret bruker kroppens T-celler for å bekjempe bakterier og virus. T-cellene gjenkjenner blant annet molekyler på overflaten av virus og dreper infiserte celler. Studier viser at T-cellene er avhengig av vitamin D for å virke.

I tillegg til å bryte ned de uønskede gjestene lagrer immunforsvaret også informasjon om dem, slik at kroppen din lærer hvordan den skal beskytte seg neste gang den blir utsatt for det samme problemet.

Mer enn omega-3

 • Ny generasjon omega-3 fra zooplanktonet Calanus finmarchicus
 • Uraffinert Calanusolje - beholder næringsstoffene intakte
 • Høstet og produsert i Nord-Norge
 • Tas opp sakte i kroppen og gir forbedret opptak

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Bedre kondisjon gir helsegevinster
Selv om vi lever i en travel verden med mange krav og forpliktelser, er det viktig å prioritere vår egen helse og velvære. En av de beste måtene å oppnå d...
© 2002 - 2024 • Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu