Hva er marine polikosanoler
Hva skiller Calanusoljen fra andre kilder til omega-3? Og hva er egentlig polikosanoler?
Voksesterne i Calanusoljen i Zooca® produktene våre inneholder en stor mengde bioaktive molekyler som ligner langkjedede enumettede fettsyrer, disse kalles polikosanoler.
Skiller seg fra andre omega-3 oljer
En av de store forskjellene mellom Zooca® Calanus Oil og andre omega-3 produkter er at Calanusoljen inneholder marine polikosanoler.
Disse er naturlig er bundet til omega-3 fettsyrene og danner en form som voks-estere. Til forskjell så kommer all fiskeolje oftest i form av triglyserider, og krillolje i form av fosfolipider.
Opptak er viktigere enn hastighet
Det er viktigere å ha et best mulig opptak av omega-3. Hurtigst mulig er ikke et poeng.
En av fordelene med voks-ester formen er at det tar lengre tid for å fordøye oljen. Dette medfører at alle de gode næringsstoffene oppholder seg lengre i tarmen og når frem til spesielle reseptorer nederst i tynntarmen.
Det tar 120 dager å fylle opp omega-3 lagrene i cellene og derfor er det ikke noen konkurranse om å ta opp omega-3 fettsyrene hurtigst, men kanskje viktigere å ha et best mulig opptak.
Kjent fra overflaten av frukt, planter og hele frø
Polikosanoler er et fettstoff mest kjent for å danne et voksaktig lag utenpå frø og planter. Det finnes blant annet i hvetekimolje, riskliolje, frukt, blader, overflaten av planter og hele frø.
Polikosanoler: Et fettstoff vi finner i naturen og som vi mennesker har fått naturlig igjennom kosten.
Mange råvarer blir i dag behandlet og raffinert på en slik måte av voksen fjernes fra matvaren. Den uraffinerte Calanusoljen inneholder store mengder av polikosanoler, og er det eneste omega-3 produktet med marine polikosanoler.