Polikosanoler beskytter planter

Hva er marine polikosanoler

Kategori: 

Hva skiller Calanusoljen fra andre kilder til omega-3? Og hva er egentlig polikosanoler?

Voksesterne i Calanusoljen i Zooca® Original inneholder en stor mengde bioaktive molekyler som ligner langkjedede enumettede fettsyrer, disse kalles polikosanoler.

Skiller seg fra andre omega-3 oljer

En av de store forskjellene mellom Zooca® Calanus Oil og andre omega-3 produkter er at Calanusoljen inneholder marine polikosanoler.

Disse er naturlig er bundet til omega-3 fettsyrene og danner en form som voks-estere. Til forskjell så kommer all fiskeolje oftest i form av triglyserider, og krillolje i form av fosfolipider.

Opptak er viktigere enn hastighet

Det er viktigere å ha et best mulig opptak av omega-3. Hurtigst mulig er ikke et poeng.

En av fordelene med voks-ester formen er at det tar lengre tid for å fordøye oljen. Dette medfører at alle de gode næringsstoffene oppholder seg lengre i tarmen og når frem til spesielle reseptorer nederst i tynntarmen.

Det tar 120 dager å fylle opp omega-3 lagrene i cellene og derfor er det ikke noen konkurranse om å ta opp omega-3 fettsyrene hurtigst, men kanskje viktigere å ha et best mulig opptak.

Kjent fra overflaten av frukt, planter og hele frø

Polikosanoler er et fettstoff mest kjent for å danne et voksaktig lag utenpå frø og planter. Det finnes blant annet i hvetekimolje, riskliolje, frukt, blader, overflaten av planter og hele frø.

Polikosanoler: Et fettstoff vi finner i naturen og som vi mennesker har fått naturlig igjennom kosten.

Mange råvarer blir i dag behandlet og raffinert på en slik måte av voksen fjernes fra matvaren. Den uraffinerte Calanusoljen inneholder store mengder av polikosanoler, og er det eneste omega-3 produktet med marine polikosanoler.

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Behold styrken i musklene
Vi har rundt 650 viljestyrte muskler, altså muskler som vi selv aktivt kan bevege. Den viktigste muskelen i kroppen er hjertet, mens setemuskelen er den størs...
Hva er marine polikosanoler
Hva skiller Calanusoljen fra andre kilder til omega-3? Og hva er egentlig polikosanoler? Voksesterne i Calanusoljen i Zooca® Original inneholder en stor mengde...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu