Polikosanoler beskytter planter

Hva er marine polikosanoler

Kategori: 

Hva skiller Calanusoljen fra andre kilder til omega-3? Og hva er egentlig polikosanoler?

Voksesterne i Calanusoljen i Zooca® produktene våre inneholder en stor mengde bioaktive molekyler som ligner langkjedede enumettede fettsyrer, disse kalles polikosanoler.

Skiller seg fra andre omega-3 oljer

En av de store forskjellene mellom Zooca® Calanus Oil og andre omega-3 produkter er at Calanusoljen inneholder marine polikosanoler.

Disse er naturlig er bundet til omega-3 fettsyrene og danner en form som voks-estere. Til forskjell så kommer all fiskeolje oftest i form av triglyserider, og krillolje i form av fosfolipider.

Opptak er viktigere enn hastighet

Det er viktigere å ha et best mulig opptak av omega-3. Hurtigst mulig er ikke et poeng.

En av fordelene med voks-ester formen er at det tar lengre tid for å fordøye oljen. Dette medfører at alle de gode næringsstoffene oppholder seg lengre i tarmen og når frem til spesielle reseptorer nederst i tynntarmen.

Det tar 120 dager å fylle opp omega-3 lagrene i cellene og derfor er det ikke noen konkurranse om å ta opp omega-3 fettsyrene hurtigst, men kanskje viktigere å ha et best mulig opptak.

Kjent fra overflaten av frukt, planter og hele frø

Polikosanoler er et fettstoff mest kjent for å danne et voksaktig lag utenpå frø og planter. Det finnes blant annet i hvetekimolje, riskliolje, frukt, blader, overflaten av planter og hele frø.

Polikosanoler: Et fettstoff vi finner i naturen og som vi mennesker har fått naturlig igjennom kosten.

Mange råvarer blir i dag behandlet og raffinert på en slik måte av voksen fjernes fra matvaren. Den uraffinerte Calanusoljen inneholder store mengder av polikosanoler, og er det eneste omega-3 produktet med marine polikosanoler.

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Bedre kondisjon gir helsegevinster
Selv om vi lever i en travel verden med mange krav og forpliktelser, er det viktig å prioritere vår egen helse og velvære. En av de beste måtene å oppnå d...
© 2002 - 2024 • Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu