Ta vare på skjelettet og beinbygningen

Hva gjør du for å opprettholde beinbygningen din?

Kategori: 

Beinbygningen vår er selve rammeverket for hele kroppen, mens skjelettet er kroppens reisverk. Det er det som holder oss oppreist, samtidig som det beskytter flere av kroppens indre organer.

Beinmassen i kroppen, som utgjør rundt 20 % av kroppsvekten, reduseres gradvis med alderen. Dette er helt naturlig for både kvinner og menn. Det er beinvevet som mister tetthetsgraden.

Zooca + sunt kosthold

Trening og vitamin D

Trening eller fysisk aktivitet er bra for beinbygningen din. Når du bruker muskler som trekker og drar i beina, som for eksempel når du går, løper eller driver med styrketrening, sendes signaler til hjernen om å bygge mer beinmasse.

Men beinbygningen trenger også kalsium og D-vitaminer. Får du i deg minst tre meieriprodukter hver dag, som for eksempel melk, ost og yoghurt, får kroppen din kalsium. Det er D-vitaminene som gjør det mulig for kroppen å ta opp kalsium i tarmen. Det er derfor viktig å sørge for å få i seg nok D-vitaminer for å opprettholde en sunn og normal beinbygning.

Zooca inneholder D-vitaminer fra alger som er godt for både beinbygningen, immunforsvaret og muskulaturen.

Vitamin D + Kalsium

Behovet for vitamin D må være dekket for å at kroppen skal kunne ta opp kalsium.

Et godt kosthold rikt på vitamin D er derfor viktig.

D-vitaminer er bra for beinbygningen

Ettersom D-vitaminer er nødvendig for å opprettholde en sterk beinbygning, er det ekstra viktig for oss nordmenn å ta tilskudd av D-vitaminer i vinterhalvåret når det er mangel på direkte sollys. Tar du Zooca hver dag i kombinasjon med et sunt og variert kosthold og regelmessig fysisk aktivitet, gjør du kroppen din bedre rustet for å opprettholde en normal beinbygning.

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Bedre kondisjon gir helsegevinster
Selv om vi lever i en travel verden med mange krav og forpliktelser, er det viktig å prioritere vår egen helse og velvære. En av de beste måtene å oppnå d...
© 2002 - 2024 • Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu