Ta vare på skjelettet og beinbygningen

Hva gjør du for å opprettholde beinbygningen din?

Kategori: 

Beinbygningen vår er selve rammeverket for hele kroppen, mens skjelettet er kroppens reisverk. Det er det som holder oss oppreist, samtidig som det beskytter flere av kroppens indre organer.

Beinmassen i kroppen, som utgjør rundt 20 % av kroppsvekten, reduseres gradvis med alderen. Dette er helt naturlig for både kvinner og menn. Det er beinvevet som mister tetthetsgraden.

Zooca + sunt kosthold

Trening og vitamin D

Trening eller fysisk aktivitet er bra for beinbygningen din. Når du bruker muskler som trekker og drar i beina, som for eksempel når du går, løper eller driver med styrketrening, sendes signaler til hjernen om å bygge mer beinmasse.

Men beinbygningen trenger også kalsium og D-vitaminer. Får du i deg minst tre meieriprodukter hver dag, som for eksempel melk, ost og yoghurt, får kroppen din kalsium. Det er D-vitaminene som gjør det mulig for kroppen å ta opp kalsium i tarmen. Det er derfor viktig å sørge for å få i seg nok D-vitaminer for å opprettholde en sunn og normal beinbygning.

Zooca inneholder D-vitaminer fra alger som er godt for både beinbygningen, immunforsvaret og muskulaturen.

Vitamin D + Kalsium

Behovet for vitamin D må være dekket for å at kroppen skal kunne ta opp kalsium.

Et godt kosthold rikt på vitamin D er derfor viktig.

D-vitaminer er bra for beinbygningen

Ettersom D-vitaminer er nødvendig for å opprettholde en sterk beinbygning, er det ekstra viktig for oss nordmenn å ta tilskudd av D-vitaminer i vinterhalvåret når det er mangel på direkte sollys. Tar du Zooca hver dag i kombinasjon med et sunt og variert kosthold og regelmessig fysisk aktivitet, gjør du kroppen din bedre rustet for å opprettholde en normal beinbygning.

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Behold styrken i musklene
Vi har rundt 650 viljestyrte muskler, altså muskler som vi selv aktivt kan bevege. Den viktigste muskelen i kroppen er hjertet, mens setemuskelen er den størs...
Hva er marine polikosanoler
Hva skiller Calanusoljen fra andre kilder til omega-3? Og hva er egentlig polikosanoler? Voksesterne i Calanusoljen i Zooca® Original inneholder en stor mengde...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu