Raudaate - unik kilde til omega-3

Raudåta - Kanskje Norges viktigste dyr

Kategori: 

Har du noen gang tenkt over hva som er Norges viktigste dyr? Ikke uvanlig å tenke at det kanskje er sau. Ikke et dumt forslag med tanke på at det produseres 25.000 tonn per år med sau. Men, Raudåta produserer det helt utrolige 300 millioner tonn per år av!!! Den er en essensiell del av havets næringskjede og dermed vår. Men frykt ikke, vi høster bare en bitteliten del av det, faktisk bare 0,0005 prosent av reproduksjonen.

I videoen under kan du lære mer om hoppekrepsen fra Pia Ve Dahlen og Emilie Hernes Vereide fra agenturet Lei en biolog.

Hva er et plankton? Kort fortalt er plankton ting i havet som ikke greier å svømme mot strømmen. Videre skilles plankton mellom planteplankton, som igjen blir spist av det andre planktonet, dyreplankton. Det er her vår kjære raudåte kommer inn. Raudåte er et dyreplankton.

Som mange sikkert er klar over så er Raudåte ganske så små i størrelse, de er gjerne bare 3 millimeter lange. Det som er smått utrolig er den enorme styrken den har sett størrelse i betraktning. Den beveger seg 200 meter i timen. Ikke glem at dette er en skapning på 3 millimeter. Da har den altså bevegd seg vanvittige 40.000 ganger sin egen kroppsstørrelse.

Les mer om alt det gode i raudåten her

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Behold styrken i musklene
Vi har rundt 650 viljestyrte muskler, altså muskler som vi selv aktivt kan bevege. Den viktigste muskelen i kroppen er hjertet, mens setemuskelen er den størs...
Hva er marine polikosanoler
Hva skiller Calanusoljen fra andre kilder til omega-3? Og hva er egentlig polikosanoler? Voksesterne i Calanusoljen i Zooca® Original inneholder en stor mengde...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu