Raudaate - unik kilde til omega-3 Calanus finmarchicus er en av verdens største uutnyttede bestander. Den er utbredt i hele Nord-Atlanteren med hovedtyngden av bestanden utenfor Nord-Norge. Zooplanktonet Calanus finmarchicus er kilden til nesten all omega-3 i havet utenfor Norge. Den reproduserer seg med ufattelige 300 millioner tonn hvert år, og er derfor en av verdens største fornybare marine ressurser. Likevel har den ikke vært benyttet før nå!

Raudåta - Kanskje Norges viktigste dyr

Kategori: 

Har du noen gang tenkt over hva som er Norges viktigste dyr? Ikke uvanlig å tenke at det kanskje er sau. Ikke et dumt forslag med tanke på at det produseres 25.000 tonn per år med sau. Men, Raudåta produserer det helt utrolige 300 millioner tonn per år av!!! Den er en essensiell del av havets næringskjede og dermed vår. Men frykt ikke, vi høster bare en bitteliten del av det, faktisk bare 0,0005 prosent av reproduksjonen.

I videoen under kan du lære mer om hoppekrepsen fra Pia Ve Dahlen og Emilie Hernes Vereide fra agenturet Lei en biolog.

Hva er et plankton? Kort fortalt er plankton ting i havet som ikke greier å svømme mot strømmen. Videre skilles plankton mellom planteplankton, som igjen blir spist av det andre planktonet, dyreplankton. Det er her vår kjære raudåte kommer inn. Raudåte er et dyreplankton.

Som mange sikkert er klar over så er Raudåte ganske så små i størrelse, de er gjerne bare 3 millimeter lange. Det som er smått utrolig er den enorme styrken den har sett størrelse i betraktning. Den beveger seg 200 meter i timen. Ikke glem at dette er en skapning på 3 millimeter. Da har den altså bevegd seg vanvittige 40.000 ganger sin egen kroppsstørrelse.

Les mer om alt det gode i raudåta her

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Bedre kondisjon gir helsegevinster
Selv om vi lever i en travel verden med mange krav og forpliktelser, er det viktig å prioritere vår egen helse og velvære. En av de beste måtene å oppnå d...
© 2002 - 2024 • Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu