Bilde ovenfra av dame som sitter i en seng og skal til å ta sine 2 daglige Zooca Original med et glass vann til

Raudåta – zooplankton proppfull av essensielle omega-3 fettsyrer

Kategori: 

Feit fisk som sild, makrell og laks er rike på omega-3 fettsyrene som blant annet er viktige for god hjertehelse. Raudåta er proppfull av essensielle omega-3 fettsyrer.

Det finnes i dag en rekke tilskudd med omega-3 basert på marine oljer på markedet. De fleste tilskuddene stammer fra ulike kilder som for eksempel;

  • sildefisker
  • sel
  • krill
  • torskelever

Derfor er Zooca® Original helt unikt

Zooca® Original er det eneste produktet på markedet i Norge som inneholder en olje utvunnet av et lite zooplankton som heter raudåte, eller Calanus finmarchicus som det heter på latin.

Raudåta er en Nord-Atlantisk art som har Norskehavet som ett av sine kjerneområder. Om vinteren ligger den i dvale i dypet av havet, men under den korte arktiske våren og sommeren kommer raudåta til overflaten for å beite på planteplankton og formere seg.

Bilde av Calanus finamarchicus
Det lille zooplanktonet er kun 2-3 millimeter langt

Raudåta spiser omega-3 produserende planteplankton

Økte temperaturer, lysere dager og netter nord for Polarsirkelen fører med seg at det vokser opp en stor mengde planteplankton. Under disse gunstige forholdene produserer planteplankton store mengder omega-3 basert på sollyset.

Raudåta spiser planteplankton, og bygger raskt opp et lager av omega-3 i kroppen, før den igjen går i en lengre vinterdvale.

Det er naturligvis på dette tidspunktet av året at raudåta høstes for produksjon av Zooca® Calanus® Oil. Raudåta lever bare 1-1,5 år og dette gjør den til et perfekt utgangspunkt for å lage omega-3 tilskudd for mennesker.

Inneholder de essensielle marine omega-3 fettsyrene EPA og DHA

Raudåta føyer seg inn i rekken av eksempler på at naturen er genial. Det lille zooplanktonet inneholder fettsyrene EPA og DHA, som har vist seg å være bra for hjertet, hjernen og synet.

Raudåta befinner seg lavt i næringskjeden og er en enorm matressurs for fisk og sjøpattedyr. Nå får også vi mennesker mulighet til å benytte oss av fordelene til raudåta.

Les mer om de gunstige effektene av omega-3.

Skånsom produksjon viderefører de sunne næringsstoffene

Oljen fra raudåta er svært vannavstøtende og trenger derfor kun forsiktig oppvarming for å utvinnes fra råvaren. På denne måten overføres mest mulig av det opprinnelige innholdet i råvaren til det ferdige produktet. Det dreier seg om en skatt.

Omega-3 fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon og normal muskelfunksjon.

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Bedre kondisjon gir helsegevinster
Selv om vi lever i en travel verden med mange krav og forpliktelser, er det viktig å prioritere vår egen helse og velvære. En av de beste måtene å oppnå d...
© 2002 - 2024 • Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu