Trene hjertet er viktig uansett alder. Par som løper på stien over ei bru.

Hva gjør du for hjertet ditt?

Kategori: 

Hjertet er den viktigste muskelen i kroppen din. Hva gjør du for å styrke hjertet ditt?

Hjertet er en såkalt hulmuskel og har som oppgave å pumpe oksygenrikt blod ut til alle cellene. Det er derfor livsviktig at hjertet ditt til enhver tid fungerer som det skal.

Hjertet trenger pleie

For å bevare et sunt og godt hjerte trenger hjertet pleie. Det er derfor lurt å følge helsemyndighetenes anbefalinger om tilstrekkelig mosjon, samt et sunt og variert kosthold.

All trening som gjør deg andpusten og får pulsen til å øke slik at hjertet slår litt raskere enn det vanligvis gjør, er bra for hjertet. Hvordan du trener er opp til deg. For noen holder det med en gåtur i rask gange.

Fysisk aktivitet i kombinasjon med et sunt og variert kosthold er også bra for andre ting som henger sammen med hjerte- og karsystemet, for eksempel blodtrykk og kolesterolnivå.

Hjertet trenger pleie. Kondisjonstrening er viktig. Par som løper opp og ned i tribunen

Slik fungerer hjertet

Et menneskehjerte er omtrent på størrelse med en knyttneve og veier normalt et sted mellom 300 og 350 gram. Hjertet ligger i brysthulens midtparti like bak brystbeinet og består består av to halvdeler - venstre og høyre hjertekammer.

Høyre hjertekammer pumper blod til lungene, hvor oksygen og karbondioksid blir utvekslet. Det oksygenrike blodet returneres til venstre hjertekammer. Derfra pumpes blodet ut til hovedpulsåren og blodårene som går ut til alle kroppens organer og celler.

Hver gang hjertet slår trekker det seg sammen og skaper en trykkstigning, som igjen forplanter seg i blodårene. Det er dette vi kaller pulsen. Normalt trekker hjertet seg sammen fra 60 til 80 ganger hvert minutt. Pulsen øker som kjent ved fysisk aktivitet.

Hjerterytmen påvirkes også av blodtrykket ditt, stress, hormoner som adrenalin og for eksempel av kaffe eller koffein.

Omega-3 for helsa sin skyld

Det er mer enn 40.000 publiserte studier på positiv virkning av omega-3 fettsyrene EPA og DHA.

Den enorme mengden vitenskap om omega-3 støtter bruk for generell helse, inkludert hjertet, hjernen og synet.

Zooca kapsler formet som et hjerte i bakgrunnen

Hjertevennlig omega-3 fra raudåte

Omega-3 er bra for hjertet ditt. Zooca® Original er fremstilt av uraffinert marin olje fra zooplanktonet raudåte, høstet utenfor kysten av Nord-Norge. Denne oljen er proppfull av sunne omega-3 fettsyrer som er bra for hjertehelsen. Det er særlig fettsyrene EPA og DHA som har vist seg å ha positiv påvirkning på hjertet.

Hjertevennlig omega-3 fra zooplankton

Unik sammensetning av næringsstoffer

Det at den marine oljen i Zooca er uraffinert gjør at flere næringsstoffer beholdes intakt. Calanus-oljen, som er i en voks-ester form, inneholder en unik sammensetning av næringsstoffer som skiller Zooca fra andre omega-3 produkter på markedet. Kapslene med Zooca inneholder polikosanoler, astaxanthin og sunne langkjedede fettsyrer som EPA og DHA, i tillegg til D-vitaminer fra alger som er bra for både immunforsvaret og muskelfunksjonen.

Tar du Zooca® Original hver dag i kombinasjon med regelmessig fysisk aktivitet og et sunt og variert kosthold, ligger alt til rette for å beholde en god hjertehelse.

Få en god start på dagen med Camilla

Camilla Fuglesang Eide valgte Zooca® Original

– Jeg tenker at vi alle er ansvarlig for våre egne liv. I dette livet har jeg denne kroppen. Den må jeg ta vare på, på best mulig måte

Mer enn omega-3

  • Ny generasjon omega-3 fra zooplanktonet Calanus finmarchicus
  • Uraffinert Calanusolje - beholder næringsstoffene intakte
  • Høstet og produsert i Nord-Norge
  • Tas opp sakte i kroppen og gir forbedret opptak

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Bedre kondisjon gir helsegevinster
Selv om vi lever i en travel verden med mange krav og forpliktelser, er det viktig å prioritere vår egen helse og velvære. En av de beste måtene å oppnå d...
© 2002 - 2024 • Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu