Raudåta - Kanskje Norges viktigste dyr

Zooca Design element story
Raudaate - unik kilde til omega-3

Har du noen gang tenkt over hva som er Norges viktigste dyr? Ikke uvanlig å tenke at det kanskje er sau. Ikke et dumt forslag med tanke på at det produseres 25.000 tonn per år med sau. Men, Raudåta produserer det helt utrolige 300 millioner tonn per år av!!! Den er en essensiell del av havets næringskjede og dermed vår. Men frykt ikke, vi høster bare en bitteliten del av det, faktisk bare 0,0005 prosent av reproduksjonen.

I videoen under kan du lære mer om hoppekrepsen fra Pia Ve Dahlen og Emilie Hernes Vereide fra agenturet Lei en biolog.

Hva er et plankton? Kort fortalt er plankton ting i havet som ikke greier å svømme mot strømmen. Videre skilles plankton mellom planteplankton, som igjen blir spist av det andre planktonet, dyreplankton. Det er her vår kjære raudåte kommer inn. Raudåte er et dyreplankton.

Som mange sikkert er klar over så er Raudåte ganske så små i størrelse, de er gjerne bare 3 millimeter lange. Det som er smått utrolig er den enorme styrken den har sett størrelse i betraktning. Den beveger seg 200 meter i timen. Ikke glem at dette er en skapning på 3 millimeter. Da har den altså bevegd seg vanvittige 40.000 ganger sin egen kroppsstørrelse.

Les mer om alt det gode i raudåten her

Bilde av Zooca eske

Prøv Zooca® Original i 60 dager for kun 199,-

Multinæring fra zooplankton. Godt for hjertet, muskelfunksjonen, immunsystemet, hjertet, synet og beinbygningen. Og godt for planeten.

 Bestill i dag til intropris.
Til bestilling
EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. 

DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon og syn. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA. 

Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon og normale knokler.

Flere gode historier

Nytt år - nytt nyttårsforsett
Nå som enda et år er lagt bak oss er det mange som har satt seg et nyttårsforsett for det nye året. Enten det er å trene mer, spise sunnere eller kanskje l...
Gå på ski for helsas skyld
Det er flere grunner til at det å gå på ski er bra for helsa. Skigåing er god trening for musklene i hele kroppen, samtidig som du får bedre kondisjon og i...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu