Astaxanthin – naturens eget konserveringsmiddel
Astaxanthin er rødt
Astaxanthin tilhører karotenoid familien, og produseres av mikroalger som en beskyttelse mot ultrafiolett stråling. Samtidig beskytter stoffet mot oksidering. Derfor er astaxanthin naturens eget konserveringsmiddel.
I havet forplanter dette seg ved at raudåta spiser mikroalgene, mens arter lenger opp i næringskjeden, som for eksempel villaks og sjøørret, spiser raudåta.
Stoffet astaxanthin har en sterk rød farge. Det er dette som gir rødfargen på blant annet
- laks,
- krabbe,
- hummer,
- reker og
- raudåte
Sikrer at fettsyrene holder seg godt
Raudåta inneholder naturlig astaxanthin som er kjent for å motvirke harskning. Det fungerer som et naturlig "konserveringsmiddel" for oljen, og bidrar dermed til at fettsyrene holder seg godt over tid.
I Zooca® Calanus® Oil utnyttes disse egenskapene som en naturlig stabilisator. Dette er naturens egen måte å sørge for at oljen holder god kvalitet over tid. Dette er grunnen til at vi mener Zooca® Original er en fortreffelig multinæring til norske forbrukere.
Visste du forresten at raudåta bruker astaxanthin som en «solkrem» for å beskytte seg mot skadelig stråling fra solen når den oppholder seg i havoverflaten og beiter på planteplankton.
Er ikke naturen fantastisk?
Husk å lese om verdens første raudåtefabrikk
Kilden er raudåta
Zooca® Original utvinnes fra raudåte, Calanus finmarchicus, som er et lite zooplankton på bare 3-4 mm. Den korte livssyklusen på 1-1,5 år, og det at raudåta er nederst i næringskjeden, gjør at det ikke er nødvendig å rense oljen med hensyn til forurensing.
Dette gjør at oljen i kapslene beholder sin spesielle sammensetning av næringsstoffer vi opprinnelig finner i raudåta. Astaxanthin er naturens konserveringsmiddel, og sørger for at raudåta beholder sine gode egenskaper.