Bilde av hender som holder Zooca Original kaspler

Astaxanthin – naturens eget konserveringsmiddel

Kategori: 

Astaxanthin er rødt

Astaxanthin tilhører karotenoid familien, og produseres av mikroalger som en beskyttelse mot ultrafiolett stråling. Samtidig beskytter stoffet mot oksidering. Derfor er astaxanthin naturens eget konserveringsmiddel.

I havet forplanter dette seg ved at raudåta spiser mikroalgene, mens arter lenger opp i næringskjeden, som for eksempel villaks og sjøørret, spiser raudåta.

Stoffet astaxanthin har en sterk rød farge. Det er dette som gir rødfargen på blant annet

  • laks,
  • krabbe,
  • hummer,
  • reker og
  • raudåte

Sikrer at fettsyrene holder seg godt

Raudåta inneholder naturlig astaxanthin som er kjent for å motvirke harskning. Det fungerer som et naturlig "konserveringsmiddel" for oljen, og bidrar dermed til at fettsyrene holder seg godt over tid.

I Zooca® Calanus® Oil utnyttes disse egenskapene som en naturlig stabilisator. Dette er naturens egen måte å sørge for at oljen holder god kvalitet over tid. Dette er grunnen til at vi mener Zooca® Original er en fortreffelig multinæring til norske forbrukere.

Bilde av Zooca kapsler på et berg
Naturlig astaxanthin bidrar til å bevare calanus-oljen i kapslene.

Visste du forresten at raudåta bruker astaxanthin som en «solkrem» for å beskytte seg mot skadelig stråling fra solen når den oppholder seg i havoverflaten og beiter på planteplankton.

Er ikke naturen fantastisk?

Husk å lese om verdens første raudåtefabrikk

Kilden er raudåta

Zooca® Original utvinnes fra raudåte, Calanus finmarchicus, som er et lite zooplankton på bare 3-4 mm. Den korte livssyklusen på 1-1,5 år, og det at raudåta er nederst i næringskjeden, gjør at det ikke er nødvendig å rense oljen med hensyn til forurensing.

Dette gjør at oljen i kapslene beholder sin spesielle sammensetning av næringsstoffer vi opprinnelig finner i raudåta. Astaxanthin er naturens konserveringsmiddel, og sørger for at raudåta beholder sine gode egenskaper.

Bilde av Calanus finamarchicus
Raudåte er et zooplankton som finnes i enorme mengder i Norskehavet

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Behold styrken i musklene
Vi har rundt 650 viljestyrte muskler, altså muskler som vi selv aktivt kan bevege. Den viktigste muskelen i kroppen er hjertet, mens setemuskelen er den størs...
Hva er marine polikosanoler
Hva skiller Calanusoljen fra andre kilder til omega-3? Og hva er egentlig polikosanoler? Voksesterne i Calanusoljen i Zooca® Original inneholder en stor mengde...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu