Bilde av hender som holder Zooca Original kaspler

Astaxanthin – naturens eget konserveringsmiddel

Kategori: 

Astaxanthin er rødt

Astaxanthin tilhører karotenoid familien, og produseres av mikroalger som en beskyttelse mot ultrafiolett stråling. Samtidig beskytter stoffet mot oksidering. Derfor er astaxanthin naturens eget konserveringsmiddel.

I havet forplanter dette seg ved at raudåta spiser mikroalgene, mens arter lenger opp i næringskjeden, som for eksempel villaks og sjøørret, spiser raudåta.

Stoffet astaxanthin har en sterk rød farge. Det er dette som gir rødfargen på blant annet

  • laks,
  • krabbe,
  • hummer,
  • reker og
  • raudåte

Sikrer at fettsyrene holder seg godt

Raudåta inneholder naturlig astaxanthin som er kjent for å motvirke harskning. Det fungerer som et naturlig "konserveringsmiddel" for oljen, og bidrar dermed til at fettsyrene holder seg godt over tid.

I Zooca® Calanus® Oil utnyttes disse egenskapene som en naturlig stabilisator. Dette er naturens egen måte å sørge for at oljen holder god kvalitet over tid. Dette er grunnen til at vi mener Zooca® Original er en fortreffelig multinæring til norske forbrukere.

Bilde av Zooca kapsler på et berg
Naturlig astaxanthin bidrar til å bevare calanus-oljen i kapslene.

Visste du forresten at raudåta bruker astaxanthin som en «solkrem» for å beskytte seg mot skadelig stråling fra solen når den oppholder seg i havoverflaten og beiter på planteplankton.

Er ikke naturen fantastisk?

Husk å lese om verdens første raudåtefabrikk

Kilden er raudåta

Zooca® Original utvinnes fra raudåte, Calanus finmarchicus, som er et lite zooplankton på bare 3-4 mm. Den korte livssyklusen på 1-1,5 år, og det at raudåta er nederst i næringskjeden, gjør at det ikke er nødvendig å rense oljen med hensyn til forurensing.

Dette gjør at oljen i kapslene beholder sin spesielle sammensetning av næringsstoffer vi opprinnelig finner i raudåta. Astaxanthin er naturens konserveringsmiddel, og sørger for at raudåta beholder sine gode egenskaper.

Bilde av Calanus finamarchicus
Raudåte er et zooplankton som finnes i enorme mengder i Norskehavet

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Bedre kondisjon gir helsegevinster
Selv om vi lever i en travel verden med mange krav og forpliktelser, er det viktig å prioritere vår egen helse og velvære. En av de beste måtene å oppnå d...
© 2002 - 2024 • Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu