Raudåta – zooplankton proppfull av essensielle omega-3 fettsyrer

Zooca Design element story
Bilde ovenfra av dame som sitter i en seng og skal til å ta sine 2 daglige Zooca Original med et glass vann til

Feit fisk som sild, makrell og laks er rike på omega-3 fettsyrene som blant annet er viktige for god hjertehelse. Raudåta er proppfull av essensielle omega-3 fettsyrer.

Det finnes i dag en rekke tilskudd med omega-3 basert på marine oljer på markedet. De fleste tilskuddene stammer fra ulike kilder som for eksempel;

  • sildefisker
  • sel
  • krill
  • torskelever

Derfor er Zooca® Original helt unikt

Zooca® Original er det eneste produktet på markedet i Norge som inneholder en olje utvunnet av et lite zooplankton som heter raudåte, eller Calanus finmarchicus som det heter på latin.

Raudåta er en Nord-Atlantisk art som har Norskehavet som ett av sine kjerneområder. Om vinteren ligger den i dvale i dypet av havet, men under den korte arktiske våren og sommeren kommer raudåta til overflaten for å beite på planteplankton og formere seg.

Bilde av Calanus finamarchicus
Det lille zooplanktonet er kun 2-3 millimeter langt

Raudåta spiser omega-3 produserende planteplankton

Økte temperaturer, lysere dager og netter nord for Polarsirkelen fører med seg at det vokser opp en stor mengde planteplankton. Under disse gunstige forholdene produserer planteplankton store mengder omega-3 basert på sollyset.

Raudåta spiser planteplankton, og bygger raskt opp et lager av omega-3 i kroppen, før den igjen går i en lengre vinterdvale.

Det er naturligvis på dette tidspunktet av året at raudåta høstes for produksjon av Zooca® Calanus® Oil. Raudåta lever bare 1-1,5 år og dette gjør den til et perfekt utgangspunkt for å lage omega-3 tilskudd for mennesker.

Inneholder de essensielle marine omega-3 fettsyrene EPA og DHA

Raudåta føyer seg inn i rekken av eksempler på at naturen er genial. Det lille zooplanktonet inneholder fettsyrene EPA og DHA, som har vist seg å være bra for hjertet, hjernen og synet.

Raudåta befinner seg lavt i næringskjeden og er en enorm matressurs for fisk og sjøpattedyr. Nå får også vi mennesker mulighet til å benytte oss av fordelene til raudåta.

Les mer om de gunstige effektene av omega-3.

Skånsom produksjon viderefører sunne næringsstoffene

Oljen fra raudåta er svært vannavstøtende og trenger derfor kun forsiktig oppvarming for å utvinnes fra råvaren. På denne måten overføres mest mulig av det opprinnelige innholdet i råvaren til det ferdige produktet. Det dreier seg om en skatt.

Omega-3 fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon og normal muskelfunksjon.

Bilde av Zooca eske

Prøv Zooca® Original i 60 dager for kun 199,-

Multinæring fra zooplankton. Godt for hjertet, muskelfunksjonen, immunsystemet, hjertet, synet og beinbygningen. Og godt for planeten.

 Bestill i dag til intropris.
Til bestilling
EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. 

DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon og syn. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA. 

Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon og normale knokler.

Flere gode historier

Martin fikk overskudd til trening
Selv om Martin Ingebrigtsen (f. 1994) fra Sandnes ikke løper like mye som sine mer profilerte brødre, legger han likevel 100 kilometer bak seg hver uke. Nå h...
Nytt år - nytt nyttårsforsett
Nå som enda et år er lagt bak oss er det mange som har satt seg et nyttårsforsett for det nye året. Enten det er å trene mer, spise sunnere eller kanskje l...
Gå på ski for helsas skyld
Det er flere grunner til at det å gå på ski er bra for helsa. Skigåing er god trening for musklene i hele kroppen, samtidig som du får bedre kondisjon og i...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu