Bilde av Zooca omega-3 fettsyrer. Omega-3 er viktig hele året.

Hvorfor er omega-3 viktig?

Kategori: 

Kroppen vår har funksjoner vi veldig ofte tar for gitt, og vi har ikke alltid tid eller mulighet til å ta vare på den som vi burde. Vi alle spiser hver dag, men får vi det vi trenger for hjerte, syn og sinn? Hvorfor er akkurat omega-3 så viktig?

Sunt fett

Mange av kroppens funksjoner avhenger av «flerumettede fettsyrer», kalt «sunt fett» i daglig tale.

Omega-3 er et slikt sunt fett, og blir ofte omtalt som en essensiell del av kostholdet vårt. Omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til normal funksjon i hjerte, hjerne, øyne, og inngår i membranen rundt cellene i kroppen slik at de fungerer som de skal.

Fettsyren DHA finnes blant annet i netthinnen i øynene og i hjernen der det hjelper med å sende signaler frem og tilbake, slik at man ser godt og har en opplagt hjerne.

Få de viktige omega-3 fettsyrene i form av tilskudd

Dessverre er menneskekroppen ikke i stand til å produsere disse viktige fettsyrene på egen hånd.

Det er blant annet derfor det er viktig med et rikt og sunt kosthold som inneholder alt man trenger i hverdagen.

Store endringer i matvanene våre i moderne tid har gjort det mer utfordrende å få i seg alt det sunne kroppen egentlig trenger.

Nordmenn nå til dags spiser generelt mindre fet fisk som sild, makrell og laks, og vi får i oss mindre av de gode omega-3 fettsyrene.

Kroppene våre har ikke endret og tilpasset seg like fort som matvanene våre har i nyere tid, og derfor trenger vi påfyll av omega-3.

Man har altså mye utbytte av omega-3, og mye å tape på å ikke få nok av det sunne fettet.

Når kostholdet ikke strekker til bør man vurdere å benytte seg av et kosttilskudd som kan dekke det daglige behovet.

Omega-3 er viktig for hjerte, hjerne og syn

Zooca® Original inneholder omega-3 kapsler med de marine fettsyrene DHA (doksaheksaensyre) og EPA (eikopentosansyre), utvinnet av raudåte, Calanus finmarchicus.

Det er disse to fettsyrene som står bak de kjente positive helseeffektene for hjerte, hjerne og syn.

Du får dessuten Vitamin D fra Zooca® Original, som bidrar til normal muskelfunksjon, beinbygning og immunsystem. En kombinasjon som gjør godt for deg!

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Behold styrken i musklene
Vi har rundt 650 viljestyrte muskler, altså muskler som vi selv aktivt kan bevege. Den viktigste muskelen i kroppen er hjertet, mens setemuskelen er den størs...
Hva er marine polikosanoler
Hva skiller Calanusoljen fra andre kilder til omega-3? Og hva er egentlig polikosanoler? Voksesterne i Calanusoljen i Zooca® Original inneholder en stor mengde...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu