Bilde av Zooca omega-3 fettsyrer. Omega-3 er viktig hele året.

Hvorfor er omega-3 viktig?

Kategori: 

Kroppen vår har funksjoner vi veldig ofte tar for gitt, og vi har ikke alltid tid eller mulighet til å ta vare på den som vi burde. Vi spiser hver dag, men får vi det vi trenger for hjerte, syn og sinn? Hvorfor er akkurat omega-3 så viktig?

Sunt fett

Mange av kroppens funksjoner avhenger av «flerumettede fettsyrer», kalt «sunt fett» i daglig tale.

Omega-3 er et slikt sunt fett, og blir ofte omtalt som en essensiell del av kostholdet vårt. Omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til normal funksjon i hjerte, hjerne, øyne, og inngår i membranen rundt cellene i kroppen slik at de fungerer som de skal.

Fettsyren DHA finnes blant annet i netthinnen i øynene og i hjernen der det hjelper med å sende signaler frem og tilbake, slik at man ser godt og har en opplagt hjerne.

Få de viktige omega-3 fettsyrene i form av tilskudd

Dessverre er menneskekroppen ikke i stand til å produsere disse viktige fettsyrene på egen hånd. Det er derfor det er så viktig med et rikt og sunt kosthold som inneholder alt kroppen trenger i hverdagen.

Store endringer i matvanene våre i moderne tid har gjort det mer utfordrende å få i seg alt det sunne kroppen egentlig trenger. Nordmenn nå til dags spiser generelt mindre fet fisk som sild, makrell og laks, og vi får i oss mindre av de sunne omega-3 fettsyrene.

Kroppene våre har ikke endret og tilpasset seg like fort som matvanene våre har i nyere tid, og derfor trenger vi påfyll av omega-3. Man har altså stort utbytte av omega-3, og mye å tape på å ikke få nok av det sunne fettet.

Når kostholdet ikke strekker til bør man vurdere å benytte seg av et kosttilskudd som kan dekke det daglige behovet.

Omega-3 er viktig for hjerte, hjerne og syn

Zooca® Original og Zooca® SPORT er omega-3 kapsler som inneholder de marine fettsyrene DHA (doksaheksaensyre) og EPA (eikopentosansyre), utvunnet fra raudåte, Calanus finmarchicus.

Det er disse to fettsyrene som står bak de kjente positive helseeffektene for hjerte, hjerne og syn.

Du får dessuten Vitamin D fra alger i Zooca®, som bidrar til normal muskelfunksjon, beinbygning og immunsystem. En kombinasjon som gjør godt for deg!

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Bedre kondisjon gir helsegevinster
Selv om vi lever i en travel verden med mange krav og forpliktelser, er det viktig å prioritere vår egen helse og velvære. En av de beste måtene å oppnå d...
© 2002 - 2024 • Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu