Nyttårsforsett - spise sunnere og trene mer

Nytt år - nytt nyttårsforsett

Nå som enda et år er lagt bak oss er det mange som har satt seg et nyttårsforsett for det nye året. Enten det er å trene mer, spise sunnere eller kanskje lære noe helt nytt, ligger mulighetene der som blanke ark.

Et nyttårsforsett er et løfte man gir seg selv for å forandre noe til det bedre i det nye året. Det kan for eksempel være å endre livsstil, atferd eller vaner som gjør at man føler seg bedre både fysisk og mentalt.

Men flere spørreundersøkelser opp gjennom årene viser at det kun er et fåtall av oss som virkelig klarer å holde nyttårsforsettet. Du vet sikkert selv hvor vanskelig det kan være.

Nyttårsforsett er en gammel tradisjon

Nyttårsforsetter har vært en del av den menneskelige kultur i tusenvis av år. Skikken med nyttårsforsetter er mest vanlig i Vesten. Men folk setter seg nyttårsforsetter rundt om i hele verden for å begynne det nye året på en positiv måte og bli en bedre utgave av seg selv.

De mest vanlige nyttårsforsettene vi setter oss er å spise sunnere og trene mer. Det kan også være å stumpe røyken, drikke mindre alkohol, spise mindre ultraprosessert mat, finne en annen jobb eller bare tilbringe mer tid med familie og venner.

Slik blir det enklere å holde nyttårsforsettet

Etter julefeiringen, med mye fettholdig mat, er det mange som ønsker en lettere start på det nye året. Derfor er det mange som har det å spise sunnere som nyttårsforsett. Men det kan være en utfordring å klare å holde det.

Et godt tips er å formulere nyttårsforsettet på en positiv måte, som å legge til noe i stedet for å fjerne noe. For eksempel kan nyttårsforsettet ditt være å spise mer grønnsaker i stedet for å spise mindre kjøtt.

Her er noen gode tips som gjør det lettere å holde nyttårsforsettet:

  • Lag deg tydelige og konkrete mål. Mens å leve sunnere kanskje kan være litt utydelig, er det å spise fisk minst to ganger i uken et tydeligere mål.
  • Vær realistisk. Du trenger ikke å si at du skal trene fem ganger i uken om du tidligere kanskje bare har klart én gang i uken.
  • Lag deg noen rutiner som gjør det enklere å holde nyttårsforsettet, enten det er å gå til og fra jobb, parkere bilen lenger unna, eller ta trappen istedenfor heisen.
  • Sett opp en plan. Hvis du lager en plan på hvordan du har tenkt å gjennomføre nyttårsforsettet, stiller du mye sterkere enn hvis du bare lar det skure og gå.

Raskere resultat av treningen

Har du ambisjoner om å trene mer i året som kommer?

Forskning har vist at Zooca Calanus olje sammen med trening forbedrer kroppssammensetningen med redusert fettmasse og økt muskelmasse raskere enn de som bare trener.

Her antar man at at det er polikosanolene i oljen som spiller en viktig rolle. Zooca® Original er det eneste marine omega-3 tilskuddet på markedet som inneholder polikosanoler.

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Bedre kondisjon gir helsegevinster
Selv om vi lever i en travel verden med mange krav og forpliktelser, er det viktig å prioritere vår egen helse og velvære. En av de beste måtene å oppnå d...
© 2002 - 2024 • Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu