Hvordan trene hjertet ditt

Zooca Design element story
En dame og en mann som jogger på en sti.

De fleste av oss er opptatt av å ha et velfungerende hjerte. Men visste du at det er mulig å trene hjertet? Det er nettopp det som skjer når vi utfører aktivitet hvor pulsen øker og svetten renner.

Hjertet er en muskel

En stor del av hjertet består av muskel. Hjertet sørger for å sende oksygenrikt blod ut til cellene. Et sterkt hjerte trenger færre slag fordi hjertemuskelen klarer å sende ut mer blod per slag. Dette er en viktig faktor for å ha god kondisjon.

God kondisjon er rett og slett hjertets evne til å pumpe blod ut til de arbeidende muskler og musklenes evne til å forbrenne det tilførte oksygenet.

Hvordan kan du trene hjertet

Trening av hjertet handler om å få hjertet til å jobbe litt ekstra, og gjerne i kortere perioder. Dette kalles ofte intervalltrening.

Ved intervalltrening, er det ikke nødvendig å ta seg helt ut slik vi ofte kan se idrettsutøvere gjøre.

For de aller fleste vil det være nok å gå i en svak oppoverbakke i 4 minutter, deretter gå rolig nedover i 4 minutter. Dette gjennomføres 4 ganger.

De 4 minutter med pause eller rolig aktivitet skal bidra til at du klarer å holde et jevnt tempo i de 4 minuttene med høyere aktivitet. Det er viktig å presisere at aktiviteten ikke skal føre til utmattelse eller gi ubehag.

Pass også på at du varmer litt opp før du øker intensiteten.

Sunne fettsyrer er bra for hjertet

Zooca® Original inneholder de sunne omega-3 fettsyrene EPA og DHA, som bidrar til en normal hjertefunksjon.

Zooca® Original inneholder også vitamin D som bidrar til en normal muskelfunksjon. Derfor er Zooca® Original et godt valg for deg som er opptatt av å trene hjertet.

Les også hvorfor omega-3 er viktig for hjertet.

EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Gunstig virkning oppnås ved daglig inntak av til sammen 250 EPA og DHA. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

En dame og en mann som jogger på en sti.
Bilde av Zooca eske

Prøv Zooca® Original i 60 dager for kun 199,-

Multinæring fra zooplankton. Godt for hjertet, muskelfunksjonen, immunsystemet, hjertet, synet og beinbygningen. Og godt for planeten.

 Bestill i dag til intropris.
Til bestilling
EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. 

DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon og syn. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA. 

Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon og normale knokler.

Flere gode historier

Nytt år - nytt nyttårsforsett
Nå som enda et år er lagt bak oss er det mange som har satt seg et nyttårsforsett for det nye året. Enten det er å trene mer, spise sunnere eller kanskje l...
Gå på ski for helsas skyld
Det er flere grunner til at det å gå på ski er bra for helsa. Skigåing er god trening for musklene i hele kroppen, samtidig som du får bedre kondisjon og i...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu