Kvinne som daglig tar Zooca®️ omega-3 tilskudd løper i fjellet.

Omega-3 - Forskjellen mellom inntak og opptak EPA og DHA

Kategori: 

Hvis du er kjent med omega-3 tilskudd, vet du sikkert at det er de essensielle fettsyrene i omega-3 som er bra for kroppen. Omega-3 fettsyrene som oftest nevnes er DHA og EPA, siden det er disse som igjennom flere tiår med forskning har vist dokumenterte effekter.

Hvilke vurderingen gjør du når du skal kjøpe et omega-3 tilskudd?
Hva hvis inntaket og opptaket av de sunne omega-3 fettsyrene ikke er det samme?

I denne artikkelen skal vi se nærmere på et forskningseksperiment som har undersøkt nettopp dette.

Klinisk forsøk med høykonsentrert fiskeolje og Zooca Calanus® Oil

Graf som viser forskjellen mellom opptak av EPA og DHA i blodet etter inntak av høykonsentrert fiskeolje og Zooca®️ Calanus Oil omega-3.
Begge gruppene ble testet med det andre produktet i etterkant for å sikre korrekt bevis i studien.

I en klinisk studie fra 2016 bestemte selskapet bak Zooca® seg for å undersøke opptaket av omega-3 gjennom å måle mengden DHA og EPA i blodet til en rekke testpersoner i løpet av 72 timer. Er det forskjell mellom inntak og opptak av omega-3 fra ulike kilder? Og kan man måle det?

Den ene halvparten av testpersonene fikk 416 mg EPA og DHA fra Zooca Calanus® Oil, mens den andre halvparten fikk 840 mg EPA og DHA fra en høykonsentrert fiskeolje.

Den utvalgte fiskeoljen er en reseptbelagt fiskeolje med mål om å få et så høyt innhold av EPA og DHA som mulig. Zooca Calanus® Oil, Calanusolje, er derimot en 100 % naturlig omega-3 olje utvunnet fra zooplankton, og er den samme oljen som brukes i Zooca® Original og Zooca® SPORT.

Økt opptak av omega-3 fra Zooca Calanus® Oil

Hos testpersonene som hadde fått i seg Zooca Calanus® Oil, fant man at de hadde et langsommere, men mer effektivt opptak av EPA og DHA.

Allerede etter 8 timer kunne man måle en større mengde EPA og DHA i blodet enn hos testpersonene som hadde fått i seg den konsentrerte fiskeoljen.

Dette til tross for at gruppen med Zooca Calanus® Oil, kun hadde fått i seg mindre enn halvparten av mengden EPA og DHA, sammenlignet med testpersonene som hadde fått i seg høykonsentrert fiskeolje.

Etter 72 timer hadde testpersonene som hadde fått i seg Zooca Calanus® Oil fortsatt betydelig større mengde i blodet sammenlignet med testpersonene som fikk i seg fiskeoljen.

Hva er forklaringen på det høye opptaket?

En teori er at kroppen vår er i stand til å absorbere naturlige og umodifiserte næringsstoffer bedre enn kunstig produsert mat.

Tradisjonelle fiskeoljer og omega-3 produkter er ofte kunstig konsentrert for å oppnå høyere nivåer av EPA og DHA. I tillegg har de gjennomgått omfattende prosesser i raffineringsprosessen.

Studien viser at omega-3 fettsyrene fra Zooca Calanus® Oil tas opp mer effektivt i blodet med mindre enn halve dosen, eller med andre ord, et dobbelt så høyt opptak.

I tillegg til EPA og DHA inneholder Zooca Calanus® Oil en relativt stor mengde av en tredje fettsyre kalt SDA. Denne omega-3 fettsyren omdannes til EPA når den er tatt opp i kroppen og bidrar på den måten til økt mengde EPA i blodet.

Calanusoljen inneholder også ketolinsyre. Denne bidrar til økt omdannelse av plantebaserte fettsyrer til omega-3 fettsyren EPA. Noe som også bidrar til at det skapes et høyere nivå av EPA i kroppen.

To pakker Zooca®️ Omega-3 på svaberg.

Omega-3 tar vare på hjertet, synet og hjernen

Det er ikke enkelt å velge blant alle alternativene som finnes blant omega-3 produkter. Vår anbefaling vil være å gå for et omega-3 produkt som er behandlet så skånsomt som mulig, slik at mest mulig av det opprinnelige næringen og innholdet er bevart.

Sammensetning av ulike fettsyrer og at det kommer i en form som bidrar til høyt opptak i kroppen er viktige faktorer som bør tas med vurderingen.

Omega-3 har blitt forsket på og studert i tusenvis av undersøkelser med tanke på disse essensielle fettsyrenes effekt på menneskers helse. 

Disse fettsyrene kan ikke kroppen vår lage selv, og de må tilføres i tilstrekkelige mengder via kosten vår eller tilskudd til maten.  Derfor er det så viktig å få i seg nok omega-3 fettsyrer for å ta vare på hjertet, synet og hjernen.

Prøv Zooca® Original i 30 dager, kun kr 79,-

Bilde av 2 esker Zooca® Original
Bestillingskjema ZO 1 eske kr 79 med nummeroppslag
PS! Introduksjonstilbudet gjelder for nye kunder bosatt i Norge.
Fornøyde kunder
Hele 98% av våre kunder er fornøyd med oss!
Les våre kundehistorier
Trygg handel
Vi sikrer ditt kjøp med kvalitet og trygg handel.
Les om trygg handel
Fantastisk kundeservice
Vår jobb er å hjelpe deg. Det er alt vi bryr oss om!
Kontakt kundeservice
Logo: Informed Sport. Sertifisering av kosttilskudd som tillates brukt i idrett. Zooca® produkter er sertifisert av Informed Sport.logo: Friend of the Sea. Organisasjon som samler sertifiserte bærekraftige produkter og selskaper som bidrar til bevaring av den marine naturen.Logo: GOED - Global Organization for EPA and DHA omega-3. Zooca® - Calanus AS er medlem av GOED.Logo: Trygg e-handel. Zooca® Calanus AS er sertifisert for Trygg E-handelsmerking hos Virke (Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen og er bindeleddet mellom arbeidsgiverne og myndighetene)
Godkjente helsepåstander (EFSA):

EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.
DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon og syn. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA.
Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon og normale knokler.

Siste artikler

Bedre kondisjon gir helsegevinster
Selv om vi lever i en travel verden med mange krav og forpliktelser, er det viktig å prioritere vår egen helse og velvære. En av de beste måtene å oppnå d...
© 2002 - 2024 • Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenuarrow-right