Hjernen styrer de fleste av kroppens funksjoner

Kategori: 

Hjernen er en del av sentralnervesystemet i kroppen vår, og det organet som gjør oss i stand til å tenke, sanse og styre kroppens bevegelser.

En menneskehjerne hos et voksent menneske veier omtrent en og en halv kilo, og består av storhjernen, lillehjernen og hjernestammen. Hjernen er beskyttet av flere lag med omliggende hjernehinner. Det er også nervevev og flere støtteceller i hjernen.

Slik fungerer hjernen

Grovt sett kan hjernens funksjoner deles inn i fire forskjellige kategorier:

  • Hjernen mottar sanseinformasjon fra kroppen og er det organet som gjør at vi kjenner for eksempel lukt, smak og berøring.
  • Hjernen bruker informasjonen den mottar til å skape viljestyrte reaksjoner, som for eksempel å gå eller løfte en gjenstand.
  • Hjernens kognitive funksjoner sammenligner informasjonen den mottar fra de ulike sanseorganene, for å legge en langsiktig strategi for atferd, språk og hukommelse.
  • Det er også hjernen som har kontrollen over de indre organene våre som hormonsystemet og tarmene.
Hjernetrim med kryssord

Hjernen trenger også pleie

For å bevare en normal hjernefunksjon trenger hjernen pleie. Kall det gjerne mentalhygiene. Hvis du sørger for å tilegne deg ny kunnskap og prøve nye ting lages nye koblinger i hjernen, som igjen gir deg en mer velfungerende hjerne.

Omega-3 fettsyrer er viktige for både hjernens struktur og funksjon. Hjernen består av rundt 60 % fett og mye av det er omega-3. Fettet bidrar med energi til hjernen og beskytter samtidig mot støt. For at hjernen skal fungere normalt må den ha påfyll av dette fettet.

Sammen med øynene er hjernen av organene i kroppen som inneholder mest av omega-3 fettsyren DHA.

Den unike sammensetningen av næringsstoffer i det norskproduserte omega-3 tilskuddet Zooca er bra for både hjernefunksjonen, hjertefunksjonen og synet.

Zooca® Original inneholder sunne langkjedede fettsyrer som EPA, DHA og SDA samt polikosanoler, astaxanthin og vitmain D. Det er særlig omega-3 fettsyren DHA som er viktig for hjernens utvikling.

Hjernen trenger omega-3

Det er spesielt omega-3 fettsyren DHA som er viktig for hjernen.

Studier viser tydelig sammenheng mellom opptak av omega-3 fettsyren DHA og hjernens normale funksjon.

6 Tips til hjernetrim

  1. Fysisk trening
  2. Lær noe nytt
  3. Spill huskespill med barna
  4. Utvikle kreativiteten
  5. Les bøker
  6. Sosialt stimuli

Sunn omega-3 for hjernen

Omega-3 er bra for hjernen din. Zooca® Original er fremstilt av uraffinert marin olje fra zooplanktonet raudåte, høstet utenfor kysten av Nord-Norge. Denne oljen er proppfull av sunne omega-3 fettsyrer som er bra for både hjernefunksjonen og hjertehelsen.

Den uraffinerte marine oljen inneholder flere næringsstoffer enn raffinert olje som du finner i de aller fleste andre omega-3 produkter på markedet. Det er dette som gjør at Zooca skiller seg positivt ut fra andre omega-3 produkter.

Tar du Zooca® Original hver dag i kombinasjon med regelmessig fysisk aktivitet og et sunt og variert kosthold, legger du alt til rette for å ta godt vare på hjernen.

Hjernen trenger omega-3 med DHA

Jarl Magnus Riiber tar Zooca®

Jarl Magnus er verdens beste kombinertløper med over 50 seire.

Hopp og langrenn er to helt ulike idretter som krever mange ulike ferdigheter.

Det gjelder å ha hodet på rett plass!

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Behold styrken i musklene
Vi har rundt 650 viljestyrte muskler, altså muskler som vi selv aktivt kan bevege. Den viktigste muskelen i kroppen er hjertet, mens setemuskelen er den størs...
Hva er marine polikosanoler
Hva skiller Calanusoljen fra andre kilder til omega-3? Og hva er egentlig polikosanoler? Voksesterne i Calanusoljen i Zooca® Original inneholder en stor mengde...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu