En dame som svømmer i havet.

Nå er det tid for D-vitaminfokus

Temperaturen faller, og her på den nordlige halvkulen går det hurtig mot den kalde og mørke årstiden. Da skal du av flere årsaker være opptatt av vitamin D.

Les her om hvorfor vitamin D er så viktig i denne årstiden. Det er nettopp nå det er tid for d-vitaminfokus!

Solen er vår viktigste kilde til D-vitamin

Vitamin D blir laget i huden når vi eksponeres for sollys. I vinterhalvåret har vi ikke den samme mulighet til å benytte oss av denne kilden.

Det skyldes naturlig nok at solen er mindre til stede, og at vi samtidig eksponerer en mindre del av huden vår for solstrålene. Dette betyr at vi må sikre oss vitamin D via andre kilder.

Vinteren er høytid for forkjølelse

Den kalde årstiden kan være tøff for immunforsvaret. Vi er utsatt for vær og vind, og mange opplever opptil flere runder med forkjølelse. Derfor gjelder det å sikre at immunforsvaret er rustet til å fungere normalt når gradestokken synker.

Visste du at vitamin D har en sentral rolle når det gjelder å bidra til å opprettholde et godt immunforsvar?

Vitamin D er viktig for balansen og beinbygningen

Vinterglatte gater er like om hjørnet. En normal god muskulatur bidrar til en bedre balanse, og en normal beinbygning vil kunne bidra til å redusere sjansen for beinbrudd.

Opprettholdelse av et normalt godt skjelett krever tilførsel av ulike mineraler. Blant annet er kalsium viktig. For at kroppen skal kunne nyttiggjøre seg av kalsium i beinbygningen er vitamin D viktig.

Les også Veien til bedre helse

Zooca® Original – en god kilde til vitamin D

Den viktigste kilde til Vitamin D finner du i feit fisk som laks, sild og makrell. Spiser du lite av dette så kan det være lurt å ta et omega-3 tilskudd som også inneholder vitamin D.

Zooca® Original inneholder vitamin D som er utvunnet fra alger, og en daglig tilførsel vil sørge for at du får et godt tilskudd av vitaminet.

I tillegg inneholder Zooca® Original, som er utvunnet fra Calanus finmarchicus, de gode omega-3-fettsyrene EPA og DHA som er bra for hjertet.

  • Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon
  • Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon
  • Vitamin D bidrar til å opprettholde normal beinbygning
  • Vitamin D bidrar til normalt opptak/utnyttelse av kalsium og fosfor

EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Bedre kondisjon gir helsegevinster
Selv om vi lever i en travel verden med mange krav og forpliktelser, er det viktig å prioritere vår egen helse og velvære. En av de beste måtene å oppnå d...
© 2002 - 2024 • Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu