Ta vare på muskelmassen

Behold styrken i musklene

Kategori: 

Vi har rundt 650 viljestyrte muskler, altså muskler som vi selv aktivt kan bevege. Den viktigste muskelen i kroppen er hjertet, mens setemuskelen er den største. Felles for alle muskler er at de trenger å brukes for å bevare styrken. De trenger også påfyll av proteiner, karbohydrater og D-vitaminer.

Musklene er bygd opp av proteiner, men et proteinrikt kosthold bygger ikke muskler alene. Musklene må nemlig brukes for at kroppen skal bygge muskelmasse. Derfor er trening viktig for å opprettholde styrken i musklene. Tilførsel av proteiner og karbohydrater etter trening er viktig for at musklene skal restitueres og bygges opp igjen.

Viktige D-vitaminer for muskulaturen

Muskelmassen i kroppen reduseres gradvis med alderen. Dette er helt naturlig og gjelder både kvinner og menn. Men det finnes grep du kan ta for å opprettholde muskelmassen. Trening eller fysisk aktivitet er et av dem.

Det norskproduserte omega-3 tilskuddet Zooca er fremstilt av en unik marin olje fra næringsrike zooplankton. Denne oljen inneholder flere sunne omega-3 fettsyrer og næringsstoffer som er bra for både immunsystemet, hjertet og synet ditt. Kapslene inneholder også viktige D-vitaminer fra alger som er bra for muskulaturen.

Den viktigste kilden til vitamin D er direkte sollys. I vinterhalvåret er det derfor ekstra viktig å sørge for tilskudd av D-vitaminer, ettersom mangel på sollys gjør det vanskeligere for kroppen å produsere vitaminene selv.

Trening + kosthold

Det er viktig å styrke muskulaturen når du blir eldre!

  • Finn en treningsform du liker
  • Sett deg mål og start forsiktig
  • Øk på belastning etter hvert
  • Hold på motivasjonen
Zooca® med omega-3 er bra for muskulaturen

Hvordan beholde normal muskelfunksjon

Musklene våre er sammentrekkbare organer som gjør oss i stand til å bevege skjelettet. De bestemmer også kroppens form og holdning, samtidig som de beskytter blant annet indre organer, blodkar og nerver.

For å holde musklene ved like og bremse tap av muskelmasse er det viktig med et sunt og variert kosthold i kombinasjon med regelmessig fysisk aktivitet.

Med en sterkere muskulatur omsettes energien i kroppen på en bedre måte. Dette påvirker kroppens fettlagring. Totalen blir en sunnere og friskere hverdag med mer overskudd til små og store gjøremål.

Zooca® Original

Med riktig kosthold og fysisk aktivitet får du både god form, styrket muskulatur og bevarer muskulaturen.

Tar du Zooca® hver dag i tillegg, legger du bedre til rette for å opprettholde muskulaturen når man blir eldre.

Zooca® Original inneholder vitamin D fra alger, som er bra for muskulaturen.

Båre Irene og mannen har smidige kropper. Irene sier at det skyldes Zooca

Avgjørende at Zooca® er basert på forskning.

– Både min mann og jeg har smidige kropper, og kapslene med Zooca gjør at vi kan fortsette å drive med fysisk aktivitet.

Mer enn omega-3

  • Ny generasjon omega-3 fra zooplanktonet Calanus finmarchicus
  • Uraffinert Calanusolje - beholder næringsstoffene intakte
  • Høstet og produsert i Nord-Norge
  • Tas opp sakte i kroppen og gir forbedret opptak

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Behold styrken i musklene
Vi har rundt 650 viljestyrte muskler, altså muskler som vi selv aktivt kan bevege. Den viktigste muskelen i kroppen er hjertet, mens setemuskelen er den størs...
Hva er marine polikosanoler
Hva skiller Calanusoljen fra andre kilder til omega-3? Og hva er egentlig polikosanoler? Voksesterne i Calanusoljen i Zooca® Original inneholder en stor mengde...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu