Zooca® Original - et godt alternativ til tran

Kategori: 

Vi nordmenn har vokst opp med at det er lurt å drikke tran. Det er ikke smaken og konsistensen på oljen som har gjort den så populær, men heller at den inneholder viktige omega-3 fettsyrer og vitaminer.

Men må du drikke tran for å få i deg disse sunne næringsstoffene? Zooca® Original kan være et minst like godt alternativ.

Tran vs Zooca® Original

De fleste i Norge har god kjennskap til tran, og mange har vokst opp med den daglige skjeen. Men hva er tran, og hva er egentlig forskjell mellom tran og calanusoljen i Zooca® Original?

Den åpenbare forskjellen er at disse to produktene kommer fra to ulike kilder. Tran er fra torskelever og calanusoljen fra et bitte lite zooplankton. Les mer om de andre forskjellene i denne artikkelen.

Tran utvinnes fra torskens lever

Tran inneholder EPA og DHA. Dette er de 2 vanligste marine omega-3 fettsyrene. I tillegg er tran tilsatt vitamin A, E og D.

Tran utvinnes fra torskelever og er egentlig et mer populært begrep for torskeleverolje. Ofte er dette fra voksen skrei som har vandret i flere år og som blir fisket når den kommer inn til kysten for å gyte.

Oljen fra torskelever må på grunn av innholdet av miljøgifter igjennom flere omfattende renseprosesser før den kan konsumeres av mennesker. Disse tøffe raffineringsprosessene gjør at de naturlige vitaminene fra fisken går tapt og må tilsettes etter at oljen er ferdig raffinert.

Ulike kilder til omega-3

Calanus-oljen utvinnes fra det lille zooplanktonet raudåte

Zooca® Original inneholder ikke bare omega-3 fettsyrene EPA og DHA, men også en stor andel av omega-3 fettsyren SDA. Produktet inneholder også vitamin D3 fra alger.

Raudåta (Calanus finmarchicus) er et zooplankton som befinner seg lavt i næringskjeden og lever kun ca 1 år. Raudåta utgjør en enorm biomasse på 300 millioner tonn bare i Norskehavet og beiter på planteplankton nær havoverflaten.

Kort levetid og at den beiter på det rene planteplankonet gjør at zooplanktonet er så rent at det ikke er nødvendig å rense oljen. Det gjør at vi kan utvinne oljen på en svært skånsom måte under lave temperaturer, og dermed beholde de opprinnelige næringsstoffene i sin naturlige form.

Det at oljen er uraffinert gjør at oljen inneholder mer enn bare omega-3. Calanusoljen er den eneste marine oljen som også har et naturlig innhold av polikosanoler, ketolinsyre, hele 40 ulike fettsyrer og ikke minst astaxanthin. Astaxanthin fungerer som et naturlig «konserveringsmiddel» for oljen, og er det som gir den røde fargen.

Det eneste vi har tilsatt Zooca® Original er vitamin D fra alger.

Uraffinert omega-3

Zooplankton er nest nederst i næringskjeden.

Kilden er så ren at det ikke er nødvending med raffinering. Dermed beholdes alle næringsstoffene i sin naturlige form.
Les om uraffinert omega-3...

Astaxanthin og kapsel bidrar til å holde calanusoljen frisk

Omega-3 fettsyrer er svært utsatt for oksidering, eller harskning som man sier i dagligtale.

Når fettsyrene kommer i kontakt med oksygen skjer det en oksidering som over tid påvirker produktet. Tran og flytende fiskeoljer vil bli utsatt for oksygen hver gang man åpner flasken, og luften kommer i direkte kontakt med de sårbare omega-3 fettsyrene.

Fettsyrene i Zooca® Original er beskyttet av en lufttett kapsel som sørger for at oksygen ikke kommer i kontakt med oljen. I tillegg har den uraffinerte calanusoljen beholdt sitt meget høye innhold av astaxanthin, et naturlig «konserveringsmiddel» som har særlig gode egenskaper for å holde oljen frisk og sikre lang holdbarhet.

Zooca - Calanus logo
  • Ingen bindingstid
  • Alltid fri frakt
  • 95% anbefaler

>> Få 56% rabatt på første forsendelse. Prøv Zooca® i 2 mnd til kun 199,-

  • 30 dagers bruk
  • Ingen forpliktelse
  • 95% anbefaler

>> Prøv Zooca® i dag

Velg Zooca® Original fra zooplankton

Helsedirektoratet er forsiktig med å anbefale kosttilskudd. Dersom man ikke spiser nok feit fisk, anbefaler imidlertid Helsedirektoratet kosttilskudd med omega-3 og vitamin D.

Har du hørt at det er lurt å ta tran, men ikke har så mye til overs for smak og konsistens? Du får altså akkurat de samme sunne omega-3-fettsyrene dersom du velger Zooca® Original - pluss litt mer.

95% anbefaler Zooca®

Beholde god helse

Zooca bidrar til at jeg kan beholde god helse og fortsatt gjøre det jeg liker aller best

Inger S Abrahamsen

Anbefales

Jeg har i mange år tatt tran, men er glad for at jeg bestemte meg for å prøve noe helt nytt

Stig-Johnny Frihaug

Beholde god helse

Zooca bidrar til at jeg kan beholde god helse og fortsatt gjøre det jeg liker aller best

Inger S Abrahamsen

Anbefales

Jeg har i mange år tatt tran, men er glad for at jeg bestemte meg for å prøve noe helt nytt

Stig-Johnny Frihaug

Føles trygt

Ble anbefalt Zocca for 4 år siden. Jeg har stor tro på helsegevinsten av Zooca og det føles trygt.

Birgit Undebakke
Bilde av 2 esker Zooca® Original

Tilbud!

Prøv Zooca® i 2 mnd til kun

199,-

Ord. pris kr 458 

Ingen bindingstid

Alltid fri frakt

95% anbefaler

Bestillingskjema NY

* Introduksjonstilbudet gjelder for nye kunder bosatt i Norge.

Les mer om våre produkter

For deg som er opptatt av god helse

Zooca® Original inneholder uraffinert Calanusolje samt vitamin D3 fra alger. Passer for deg som ønsker å gjøre noe godt for egen helse og leve et aktivt liv.
Les mer

For deg som vil ta treningen til nytt nivå

Zooca® SPORT inneholder uraffinert Calanusolje samt utvalgte vitaminer, mineraler og antioksidanter. For deg som vil sikre deg sunne næringsstoffer som støtter trening.
Les mer

Siste artikler

Behold styrken i musklene
Vi har rundt 650 viljestyrte muskler, altså muskler som vi selv aktivt kan bevege. Den viktigste muskelen i kroppen er hjertet, mens setemuskelen er den størs...
Hva er marine polikosanoler
Hva skiller Calanusoljen fra andre kilder til omega-3? Og hva er egentlig polikosanoler? Voksesterne i Calanusoljen i Zooca® Original inneholder en stor mengde...
© 2002 - 2023 • Zooca® Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenu