Zooca® Original er et godt alternativ til tran. 2 pakker med Zooca Original på berget i fjæra mot havet.

Zooca® Original - et godt alternativ til tran

Kategori: 

Vi nordmenn har vokst opp med at det er lurt å drikke tran. Det er ikke smaken og konsistensen på oljen som har gjort den så populær, men heller at den inneholder viktige omega-3 fettsyrer og vitaminer.

Men må du drikke tran for å få i deg disse sunne næringsstoffene? Zooca® Original kan være et minst like godt alternativ.

Tran vs Zooca® Original

De fleste i Norge har god kjennskap til tran, og mange har vokst opp med den daglige skjeen. Men hva er tran, og hva er egentlig forskjell mellom tran og Calanusoljen i Zooca® Original?

Den åpenbare forskjellen er at disse to produktene kommer fra to ulike kilder. Tran er fra torskelever og Calanusoljen fra et bitte lite zooplankton. Les mer om de andre forskjellene i denne artikkelen.

Tran utvinnes fra torskens lever

Tran inneholder EPA og DHA. Dette er de 2 vanligste marine omega-3 fettsyrene. I tillegg er tran tilsatt vitamin A, E og D.

Tran utvinnes fra torskelever og er egentlig et mer populært begrep for torskeleverolje. Ofte er dette fra voksen skrei som har vandret i flere år og som blir fisket når den kommer inn til kysten for å gyte.

Oljen fra torskelever må, på grunn av innholdet av miljøgifter, igjennom flere omfattende renseprosesser før den kan konsumeres av mennesker. Disse tøffe raffineringsprosessene gjør at de naturlige vitaminene fra fisken går tapt. Disse må tilsettes etter at oljen er ferdig raffinert.

Ulike kilder til omega-3

Calanus-oljen utvinnes fra det lille zooplanktonet raudåte

Zooca® Original inneholder ikke bare omega-3 fettsyrene EPA og DHA, men også en stor andel av omega-3 fettsyren SDA. Produktet inneholder også vitamin D3 fra alger.

Raudåta (Calanus finmarchicus) er et zooplankton som befinner seg lavt i næringskjeden og lever kun ca 1 år. Raudåta utgjør en enorm biomasse på 300 millioner tonn bare i Norskehavet og beiter på planteplankton nær havoverflaten.

Kort levetid og at den beiter på det rene planteplankonet gjør at zooplanktonet er så rent at det ikke er nødvendig å rense oljen. Det gjør at vi kan utvinne oljen på en svært skånsom måte under lave temperaturer, og dermed beholde de opprinnelige næringsstoffene i sin naturlige form.

Det at oljen er uraffinert gjør at oljen inneholder mer enn bare omega-3. Calanusoljen er den eneste marine oljen som også har et naturlig innhold av polikosanoler, ketolinsyre, hele 40 ulike fettsyrer og ikke minst astaxanthin. Astaxanthin fungerer som et naturlig «konserveringsmiddel» for oljen, og er det som gir den røde fargen.

Det eneste vi har tilsatt Zooca® Original er vitamin D fra alger.

Uraffinert omega-3

Zooplankton er nest nederst i næringskjeden.

Kilden er så ren at det ikke er nødvending med raffinering. Dermed beholdes alle næringsstoffene i sin naturlige form.
Les om uraffinert omega-3...

Astaxanthin og kapsel bidrar til å holde calanusoljen frisk

Omega-3 fettsyrer er svært utsatt for oksidering, eller harskning som man sier i dagligtale.

Når fettsyrene kommer i kontakt med oksygen skjer det en oksidering som over tid påvirker produktet. Tran og flytende fiskeoljer vil bli utsatt for oksygen hver gang man åpner flasken, og luften kommer i direkte kontakt med de sårbare omega-3 fettsyrene.

Fettsyrene i Zooca® Original er beskyttet av en lufttett kapsel som sørger for at oksygen ikke kommer i kontakt med oljen. I tillegg har den uraffinerte calanusoljen beholdt sitt meget høye innhold av astaxanthin, et naturlig «konserveringsmiddel» som har særlig gode egenskaper for å holde oljen frisk og sikre lang holdbarhet.

Zooca - Calanus logo
  • Ingen bindingstid
  • Alltid fri frakt
  • 95% anbefaler

>> Få 56% rabatt på første forsendelse. Prøv Zooca® i 2 mnd til kun 199,-

  • 30 dagers bruk
  • Ingen forpliktelse
  • 95% anbefaler

>> Prøv Zooca® i dag

Velg Zooca® Original fra zooplankton

Helsedirektoratet er forsiktig med å anbefale kosttilskudd. Dersom man ikke spiser nok feit fisk, anbefaler imidlertid Helsedirektoratet kosttilskudd med omega-3 og vitamin D.

Har du hørt at det er lurt å ta tran, men ikke har så mye til overs for smak og konsistens? Du får altså akkurat de samme sunne omega-3-fettsyrene dersom du velger Zooca® Original - pluss litt mer.

95% anbefaler Zooca®

Beholde god helse

Zooca bidrar til at jeg kan beholde god helse og fortsatt gjøre det jeg liker aller best

Inger S Abrahamsen

Anbefales

Jeg har i mange år tatt tran, men er glad for at jeg bestemte meg for å prøve noe helt nytt

Stig-Johnny Frihaug

Beholde god helse

Zooca bidrar til at jeg kan beholde god helse og fortsatt gjøre det jeg liker aller best

Inger S Abrahamsen

Anbefales

Jeg har i mange år tatt tran, men er glad for at jeg bestemte meg for å prøve noe helt nytt

Stig-Johnny Frihaug

Føles trygt

Ble anbefalt Zocca for 4 år siden. Jeg har stor tro på helsegevinsten av Zooca og det føles trygt.

Birgit Undebakke

Prøv Zooca® Original i 30 dager, kun kr 79,-

Bilde av 2 esker Zooca® Original
Bestillingskjema ZO 1 eske kr 79 med nummeroppslag
PS! Introduksjonstilbudet gjelder for nye kunder bosatt i Norge.
Fornøyde kunder
Hele 98% av våre kunder er fornøyd med oss!
Les våre kundehistorier
Trygg handel
Vi sikrer ditt kjøp med kvalitet og trygg handel.
Les om trygg handel
Fantastisk kundeservice
Vår jobb er å hjelpe deg. Det er alt vi bryr oss om!
Kontakt kundeservice
Logo: Informed Sport. Sertifisering av kosttilskudd som tillates brukt i idrett. Zooca® produkter er sertifisert av Informed Sport.logo: Friend of the Sea. Organisasjon som samler sertifiserte bærekraftige produkter og selskaper som bidrar til bevaring av den marine naturen.Logo: GOED - Global Organization for EPA and DHA omega-3. Zooca® - Calanus AS er medlem av GOED.Logo: Trygg e-handel. Zooca® Calanus AS er sertifisert for Trygg E-handelsmerking hos Virke (Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen og er bindeleddet mellom arbeidsgiverne og myndighetene)
Godkjente helsepåstander (EFSA):

EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.
DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon og syn. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA.
Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon og normale knokler.

Siste artikler

Bedre kondisjon gir helsegevinster
Selv om vi lever i en travel verden med mange krav og forpliktelser, er det viktig å prioritere vår egen helse og velvære. En av de beste måtene å oppnå d...
© 2002 - 2024 • Calanus AS, orgnr. 984 468 970 MVA
crossmenuarrow-right